Nevim jak u Vás, ale u mně dobrý

Je velmi dobrý neživit nenávist, neživit křivdy, protože to, co máme v mysli vlastně tvoří náš vnitřní interier, A pakliže si to kdokoli, vědomě, či nevědomě  zaneřádí takovýmdle, s vodpuštěním svinstvem, tak si v tom pak i bydlí.

  A kdyby jenom bydlel. Jak nudle v bandě pak i sám sebe v tom mydlí. Ba rád se v tom i rochní. A kdyby jenom to. Často, a snaživě, to mnohý předává i dál. A přitom, cítí se, asi snad, skoro,  jako král.  A říčí, že je všechno, však víte kde asi. Nu taky, občas, i dle aktuál info i ,,info", nebo počasí.  Když   kom vzpomenu, co vzteklinu svou nejen u nás šířili, pak nejednou si řeknu. Jo, je tady. Teda ta vzteklina, co, a nejen u nich, dávno ,,počata" byla. Ta je tím, co myšlení mnohých nakazila.  VZTEKLINA!. Ne každý byl, je a  zůstal, dál vůči ní imunní. A ty, ani ty, nemíním ovšem dnes, plácat.  Po čuni. Ani s jedněma sem si nikdy nezašpinil, ani nezašpiním ruce, ani duši. Vždy poznat je, a více, než mnohý se vzteklinou tuší. A i proto u mě porád dobrý.  I proto stále  zdráv jsem po těle i na duši. Neklušu prostě na rakovině duše. Však těžko vyléčit jí tomu, kdo na ní stále kluše.  Tolik ode mne cosi jako vzkaz. Na řádcích pár, a ne snad až tolik suše.

 

 Jo, ještě ono obligátní pÉeFko. A nejen JEN tak ,,pro forma". Snad nevznikne z toho , nedej Bóže, zas ńáká nová politická ,,platforma". Tak se vopatrujte, či chvilku v mezipatře postůjte. I v tom příštím roce, atˇ ste zrovna skoro až u nebes, či v suterenu. Života. A nejen svýho. Neb ten měl by mít, a nejen pro Vás, cenu. P.F. 2019! Windffouss

 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 30.12.2018 19:44 | karma článku: 13,62 | přečteno: 308x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63