Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mírně militantní dědecheck

Tedy, on je ten dědeček v jádru dobrák, ač občas je brán i coby div ne ,,předseda dobráků“, ne vždy až tolik vlastní vinou. I když i on si o to občas také řekne. Prostě si také občas rýpne, sem tam troška sarkasmu, nadsázky, vtipu, či nadhledu mu též není cizí, což ne každý ,,bere“, obzvláště pak, pokud se děda trefí. A to zas nebývá až tak vzácnou výjimkou. Samo, že i on má své ,,limity“, tedy svá omezení. Tak říkajíc ,,oboustranné“. V lecčem. I on ,,umí“ často ,,chytnout“, ne-li na první, tak třeba na druhé, třetí…,,našlápnutí“. A tak i jemu občas naskočí ,,ohýnek u zadele“. Proto i ten nadpis (CHECK je konstrukce jazyka SQL, která představuje omezení hodnot určitého sloupce v tabulce...viz.Wikipedie).

Že ten ,,děda“ leccos z toho ,,umí“, nakonec zaznamenali i někteří z ,,místních blogerů“ i diskutujících, když mu některé z článků, či diskusních příspěvků připadají někdy příliš ,,sebestředné“, ne až tak ,,moudré“ (tedy podle jeho názoru, že), či příliš v rozporu se skutečností, tendenční, atp. Jistě, ani on se ovšem od ostatních až tolik v mnohém neliší. Nakonec i jeho články jsou v mnohém potvrzením výše tvrzeného. Vždy se však snaží zůstat svůj a ani jiným toto jejich právo, alesponˇ podle něj, snad až tolik nebere. Takže tááák.

Co se dědovi militantostni týká, klídek prosím, ten ,,kvér“ je toliko ,,airsoftová“ hračka, ač věrohodně vypadající. Jsou ovšem chvíle, kdy by si i zní rád člověk vystřelil nikoli toliko ze sportu. Modřinku udělat umí, ale to se prostě nesmí. I když by někdy mohla po zásluze udělena býti. Tedy jak komu. Nestřílejte na pianistu, ani na politika a raději na nikoho. Vůbec. Ovšem jsou jedinci natolik vlezlí, že vlezou, doslovně, do soukromí nanejvýš hájeného. Za branku, či bránu, ba i do, až za dveře. A představa vypálené dávky či ,,řácké bumajzle“ pod  nohy těmto ,,exemplářům“ může být velice lákavou. Velice. Vůči mnohým.

To vám takhle jednou dědečkově babulce přišlo psaníčko, tvářící se jako ,,ofic“ sdělení jisté instituce, že osoba toto zasílající tuto instituci zastupuje a tudíž je přidělena jako osobní poradce v tom a v tom. A adresa a telefon ,,onné osoby“, a aby jí babulka neprodleně navštívila, či kontaktovala, by mohlo to, či ono napraveno, opraveno, upraveno býti. Nejpozději ihned. Babulka mírně dezorientovaná ze sdělení závažného byla. Zkoukli jsem, posoudili a odložili. Nebylo o čem. Následovaly ze strany ,,odesilatele“ pokusy o kontakt tlf., až posléze osobní. Takže dostavila se. Až do dveří. Konverzace: ,,Potřebuju mluvit s paní. O čem. To musím s ní.“ Babulka dorazila. ,,Paní potřebuju to a to a tydle údaje a tenhle dokument a tohle podepsat“. To už měl děda nejmínˇ dvě padesát na výšku a dále rostl, a povídá:,,Ukažte mi to!“ Bylo odmítnuto. Děda se zeptal babičky, má-li tu osobu vyhodit hned, či se s ní ještě budou bavit. Babička je trošku měkkosrdcatá. Tito vlezlí lidé na to mají čuch a jsou na to školeni. Děda však už měl zařazenou nejméně ,,trojku“, ,,nastartovanej“ byl už od začátku. Sebral vnucované papíry. Byly to mizerně okopírované ofic. doklady, neúplné, s nečitelným razítkem i podpisem. ,,ÁÁÁ ven! Á sbohem". To už dotyčná osoba zařazovala zpátečku, a přitom se pokoušela ještě babulku instruovat. Marně. V podstatě nic, než drobná epizoda. Banálni příběh. Dnes a denně. Pomalu kde kdo to zná. Někteří oboustranně. I oni se potřebují nějak živit, či si přivydělat. Každého právo. Až na ty meze. I ta rizika. Také oboustranná.

A děda? Už si na ,,complu“ zpracoval několik variant cedulky na branku. Něco jako v tom smyslu, že nezvaní, pokud se pokusí o vstup, činí tak na vlastní nebezpečí se všemi riziky, které z toho mohou vyplynout. Až po fatální důsledky. Rodina mu nic z jeho návrhů neschválila. Prý by to mohlo být bráno všelijak. Až po diskriminaci. Zatím. Ale dědovi to stále hlavou vrtá. Např. tabulka ,,Pozor pes“, popř. doplněná dodatkem, že pejsek je u branky za deset vteřin, zatímco vstupující by to ven stihl za jak dlouho, není dnes výjimkou. Tak Vám nevim.

No a jinak hlavně to zdraví, hezkýho Mikuláše, atˇ už přijde ve ,,faldovačkách“, nebo na běžkách, a vůbec. A šetřete taky chcíplé čerty po příkopech. Někteří mohou přetankovat ohnivou vodu. Snad z ní neoslepnou, ani jim nevypelichá ocas.  Windffouss

 

     3.12.13                                                                                            George Anthony

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 3.12.2013 14:33 | karma článku: 10,23 | přečteno: 684x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

Jo! BYLO! Sice i tamtamy něco šeptaly. Ale.. Dokonce prej i kteréhosi, snad prej i Varla, věřte / nevěřte, snad i na dva dny (nastojte!), TO ,,UMLČELO“

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92 | Přečteno: 534x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

Jistě, že i léčí. Jaképak o tom řeči. Ač kdejaký skřet až řve i o tom, že už i to ticho, je třeba umlčet. Však i tichou bolest lze jistě vykřičet.

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67 | Přečteno: 496x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Abonenti nejen na ,,linkách“ A.I., alébrž i sociál/asociál sítí

Kam ten svět se řítí? Laik žasne, odborník se se diví. A není divu, že mnozí na to až civí. Co s tím? Kýho výra! Snad neskončí to v riti.

17.1.2024 v 22:03 | Karma: 10,50 | Přečteno: 285x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Na tragickej život já sem pes !!!

Dnes až klasická hláška z TV seriálu. Někdo by jí mohl brát za až cynickou. Dtto např. i pořekadlo ,,co tě nezabije, to tě posílí“. Jak kým a proč, to je jistě individuální. Jak si to kdo dá do jakých souvislostí.

5.1.2024 v 19:07 | Karma: 9,68 | Přečteno: 336x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

Pamětníci vzpomenou, že říkávalo se tak, někdy i s dodatkem ,,prosím“, např.v pražských tramvajích průvodčím, kteří prodávali a ,,štípali“ pasažérům lístky. Možná trošku uniklo, že letos si to ,,přes“ dáme všichni.!

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63 | Přečteno: 490x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Humor na sociálních sítích. Na vtipálky vznikla past, za níž může stát armáda

17. května 2024  20:07

Česká armáda zřejmě nemá pochopení pro humor. Jinak si nejde vysvětlit past, kterou patrně...

  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik