Lze býti přinejmenším king, anebo kingová?

Jistěže lze. I v době této, ač v na leccos až v době ,,něčím“ nový. V době zas takřka revoluční až. V době až nepoliticko politický. Době kovidový!

Sem tam některým někomu neznámým  autorům i autorkám  v tiché ouctě věnování blogerskodiškuzní z ,,pultu“ krámu, kde tovaru snad dokonce i vlastnohlavně vytvořeného v nabídce jesti v chodech i až dvakrátedenních na výběr. Takže dobrou chutˇ!  No chutˇ. Vono chutˇ/nechutˇ, ,,jen když to nepadá z vidličky“, jak pravil konzument nad talířem hrachu s medem. A výsledek též tomu odpovídati může.  Od dojímavého až po projímavý. Tak jedem. Bez medu i s ,,medy“, ba i s medem. Snad nikdo  z toho nevyletí z kůže. Však nelze vyloučit, že sem tam nevyletí čertík, či čertice  jako z krabičky, či  i jiný lidičky.

 Baže býti až lze. Ne že by přímo Larry King, či tenistka Kingová. Zatím. Snádˇ časem. Třeba. Jeden nikdy neví. A občas jako zjevení se zjeví. Předpoklady sou, totˇ víc než málo jisté. Aj předsevzetí. Bezmála, že až čisté. Šak před nima se jen tak někdo, ani něco, nesková. Bo doba holt je, i díky pokroku, taková! Tak tepů tvrdo, přímo tepem doby. Prej nesmysly, že. PCHE. I kdyby, no tak coby. Aj jazyky znaj. Ba trošku i svůj vlastní. I rusiš, dojče, engliš. Mezírka ,,semtam“, je-li, vždy vyřeší to ,,gůgliš“. A přehled maj. To ví, či alesponˇ si o sobě to myslí. Ze světa, z domova, vše vidí zostra zrakem syslím. Zkrátka vším tím je podložena u komplu leckterá zadnice. Však tomu odovídaj i ty nemalý leckoho ambice.

P.S.: toto autorské ,,dílo" je částečnou recyklací autorova asi sedm let starého článku, mírně však upravené, a to i dobově. Ale, snad i dnes dosti aktuální, a to co se nejenom těchto stránek týká. J.A.J.

 

 

 

 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | pondělí 22.11.2021 11:51 | karma článku: 7,78 | přečteno: 145x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63