Kudy, kudy cestička?

Kudy kam. A ne, kdo s koho! Mocní politici světa toho. Nejen Vašeho. Ale i našeho! V motanicích světa toho připomněl jsem též jednoho. Sobě. Ale třeba i Tobě!

 Gorby mu říkali. A před ním neutíkali. Snad stále slyšeti i jeho. Ač již poněkud z povzdálí. Život je změna. Kolikrát mění se i měna. Pevná, i ta okradená. Ne každá změna k lepšímu vést musí. Však změnou je. Třeba z ní zase vzejde. I něco dobrého. A pokud ne, bůh chrań. Od všeho zlého. A Gorby tehdy řekl cosi. Asi takhle : ,,My, které osud a život postavil do čela velmocí, si musíme uvědomit naší velikou zodpovědnost!“ No, nakonec dostal i Nobelovku! Ač ruskej komunista! Ale, asi bylo za co, že. Tedˇ, pro změnu jinde jeden z mocných nastoupit má. Co z toho vzejde? To leckdo se ptá. Je totiž proč! Tak uvidíme. Kdy co bude jak, snad dříve, či později, jistě zvíme. Zatím kde kteří, a nejen na dvorku našem, pobíhají jak splašené slepice. A kde kdo řičí. Hrom do čepice!

 Pro vzpomínku. (Foto z r. 1985 z Wikipedie). Tehdy se ledy hnuly. A hned vypadalo to líp. I lépe se pak dýchalo. Skoro všude ve světě!

 Jaké jsou dnes vyhlídky? Podařilo se ,,komusi" získat ,,starší“ záznam. (viz. níže ,,dokumentar". záznam, autor Tomáš Gayer coppy!).Z jedné skoro přehlídky. Prý z léta Páně snad 2017. Snad okolo půle roku onoho, či tak.  Přesněji ze salonku jakéhos. I s nějakou výzdobou. Snad až na Hradu Pražském. V momentě, kdy aktéři dva tam byli. A na třetího čekali. A ńákej Zeman cibuli a tlačenku zatím krájel. Menu pro všechny, včetně sebe chystal. A sledoval. Vše. Zatím jen z povzdálí. A pak všichni i s hostem zpožděným se do toho dali. Prej všichni. A tlačenka? Ta taky. Jakýpak s ní fraky.

Prej s leckým to pak seklo.  Když dojednali. A podepsali! Ale do pekla kdo chce, tak atˇ prská. Když chytí ho to jeho ,,vzteklo“! Nebe peklo ráj. A ty muziko hraj! Na cestu. Komu? Třeba všem. A komu ne, tak čert ho vem.!

 Tak tu muziku. O cestě. Proč tuto? Asi ,,jen“ proto: Gorbačovův nový postoj, tedy zrušení (!) Brežněvovi doktríny, byl žertem nazván Sinatrova doktrína podle populární písně tohoto zpěváka nazvané „My Way. Možná by nebylo na škodu, kdyby si jí leckteří zazpívali ve sboru. Společném!

P.S. : Pokud článeček tento někoho snad až dáví, co dělat. Hlavně i jemu popřát. Alespoň  to zdraví!  Co mě se týka, jen jsem drobet zvědav, co studenti naši. Na svátek svůj, až zase se vypraví. A taky s kým. I Madlenka A. řekla jim na setkání s nimi cosi. O lecčems. Ba o mnohém. A taky padla tam zmínka, m.j. i o Číně. Proč asi. I odbornice, prof. sinologie tam byla. Pro nic za nic se s ní rektorka FF jistě ,,nechlubila“! Nu uvidíme, jaká letos budou svátku onoho ,,nosná" témata. Zda rozumná, či zase jenom ratata. Windffouss

p.p.s. : JEŠTĚ ZA TEPLA viz.:Trumpová se chce stát velvyslankyní USA v Česku. O post požádá exmanžela - iDNES.cz

(Obrázek se souhlasem jeho autora vložil ,,pachatel“ tohoto článku!)

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 13.11.2016 19:26 | karma článku: 17,03 | přečteno: 198x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63