Kterak Zaorálek ,,gentlemounsky“ vinu za ,,spor“ Zeman/ Shapiro na sebe vzal

 V dnešním vysílání ČT se objevil ministr p. Zaorálek s tím, že je pravděpodobně ,,viníkem“, onoho ,,nedorozumění". Sdělil, že mu pan Shapiro během projednávání s ním ve věci jeho schůzky s prezidentem pravil, že by s p. prezidentem rád ,,cosi“ jménem své vlády vyjádřil a projednal. Co, to pan Zaorálek upřesnil. Tedy návštěvu M.Z. na oslavách konce II.WW v Evropě, jež budou pořádány v Moskvě. Zaorálek panu velvyslanci údajně poradil, aby to projednal přímo s M.Z.  Ovšem p.Zaorálek se též vyjádřil, že před tím, než došlo k oné předjednané schůzce s prezidentem, pozvala pana velvyslance do svého vysílání ČT. Tam své vyjadření pan velvyslanec sdělil dříve, než o této záležitosti jednal s prezidentem. Inu, pročpak se pak scházet na úrovni prezident- velvyslanec, když bylo již veřejně ,,tlumočeno“ panem velvyslancem ono ,,znepokojení“ v ČT, že? Jsou holt věci mezi nebem a zemí, i když tak moc divného na nich zas není.

  A ještě něco malého pro připomenutí i těm, kterým mnohé do dnes danných schémat jaksi nepasuje, že.

 Akt bezpodmínečné kapitulace nacistického Německa byl právní dokument, kterým byla provedena bezpodmínečná kapitulace nacistického Německa dne 7. května 1945 v Remeši. Německá delegace vyslaná německým vůdcem velkoadmirálem Dönitzem (ujal se moci po Hitlerově smrti) kapitulovala před západními spojenci. Slabou stránkou tohoto právního aktu ovšem bylo to, že neukončil válku mezi Německem a SSSR. Sovětský Svaz neuznal německou kapitulaci v Remeši a vyžádal si zopakování podepsání dokumentu v Berlíně, kde Německo mělo podepsat kapitulaci před všemi mocnostmi, se kterými bylo ve válce. Ceremonie německé kapitulace se tedy dne 8. května konala před představiteli SSSR, USA a Velké Británie v Berlíně v bývalém důstojnickém kasínu v Karlshorstu. Vinou různých průtahů (mimo jiné zejména vynucení si delegáta Francie aby na dokumentu byl také francouzský podpis) se ceremonie protáhla do pozdních hodin, kdy byl akt kapitulace konečně podepsán. Tato skutečnost je příčinou nejasností kolem data oslav konce války. Zatímco v USA a ve většině Evropy ve chvíli podpisu německé kapitulace v Berlíně byl ještě 8. květen, v Moskvě v té době už byl 9. květen (chvíli po půlnoci - viz časová pásma). V zemích východního bloku se Den vítězství slavil 9. května, i když ve Střední Evropě a na Balkánu podepsání německé kapitulace se odehrálo ještě 8 května. Po roce 1989 se oslavy ukončení druhé světové války začaly ve Střední Evropě slavit shodně s lokálním časovým pásmem 8 května.(z Wikipedie)

 Snad ještě dodatek. Lepit současnou politickou situaci v Evropě i ve světě na 70. Výročí ukončení II.WW. v Evropě je ,,přinejmenším podivné“. Že jde především o účelovou propagandu se zcela jinými cíli pak je více než jasné každému, kdo není blb, či fanatický přívrženec/,,nadrženec“ atˇ té, či oné strany. Nakonec i systematicky a opakovaně vyvolávaná hysterie v těchto souvislostech též o mnohém svědčí.

A ještě ,,cosi“, neb o tom to totiž je! O tom, že byl poražen Hitler a jeho německý nacizmus! Nejenom Rusy, ale i jejich spojenci! Tedy i s naším podílem! Na všech frontách II.WW.!

P.S.: pokud tato fakta komukoli vadí, nechtˇ si nejprve udělá pořádek především ve vlastní hlavě. Tedy, je-li toho schopen. J.A.J.

                    8.4.15                                                             George Anthony

 

Autor: Jiří Jiroudek | středa 8.4.2015 13:32 | karma článku: 25,08 | přečteno: 986x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63