Klobouci, čepičáři, přírodní skíni, ále aj inní, aneb via lamento furtonádo item polítiko

Silniční provoz, ten teda  hustej je. A dávno se v něm  skoro nic nerýmuje. Podle kde koho je všude snad jen samej kretén. I za volantem. A všitcí, vč. politiků, vo tom melou. Pantem.  

 Ježiš, jak ta baba/dědek, jak se courá. A jak šněruje. A nejednoho, a nejen mladýho  nejen z  toho, či z nich, až rapl chytá, a vztekle až ,,pičuje".   Kde kdo děsnou sílu má ve svý noze pravý. Či na mašině v ruce zas, když ,,práskne heftem". Kde kdo se cejtí nejmíń silnic  králem. Málem. A i v laufu leckterej z lecčeho až je. Prej ,,normálka". Teda, jak pro koho.                                  To.třeba u ,,hypersuper" na parkingu přednost zprava. Jen málo kdy jí kdo však dává. A jináčej? Jak rčení nejedno praví - hlauně to zdraví.

  Když všecko de z tlustej do tenkejch, pak často se to ucpe. I k rupturám pak dochází. Je to fšecko ńák moc až chucpe. Jenomže! I kdyby cesty byly z tartanu, s výdrží festunků z pohraničí, nic  nevyloučí nejen sem tam ,,tˇukanec", ale ani možnost taranu. A sirény každou chvíli kvičí.

 Je to jenom dań pokroku? Nejednou i člověčí blbosti.  Mnohdy s následky až fatálními.  Zkrátka, sme často i stádem votroků pokroku. A silnice,ty dávno nejsou skoro pustý. A tak i proto je to často víc, než jenom hustý! Windffouss

 P.S.: autor nikoli z donucení, ale toliko ze SVÉHO čirého rozumu, a po SVÉM zralém uvážení (ač  sám nikdy nebyl účastníkem, či ,,podílníkem" nehody, a je stále držitel plat. řidičsk. oprávnění, vč. povinných důkladných(!) lékařsk. prohlídek z titulu svého věku) vloni se svým ,,řidičstvím" skončil. Inu, vše by asi mělo mít  ,,svůj čas", jen ne každý si to asi až tak připustí. Jinak uznává, že jde i o rozhodnutí navýsost individuální, neb co jedinec, to originál, a nelze jen zjednodušeně paušalizovat. A to v celé ,,škále" od ,,cucáků" po ty, co je někteří, ,,pro změnu" označují zas za až ,,geronty". Von totiž ani věk (jakýkoli!) NENÍ ZÁRUKOU, ALE ANI ZÁSLUHOU kteréhokoli jedince.  J.A.J.

 (foto ,,kačátka"s autorem z osob. archivu autora, text článku z až každodenní reality)

 

 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 9.5.2019 20:23 | karma článku: 10,69 | přečteno: 329x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63