Ke konci června přestávají platit některé bankovky

Money, money, money!  Inflace jak noha, a do toho navrch vtrh ,,medvědí trh“. Jeden by z toho až vrh. Dávno tomu, co i o prašulích pěla, dnes as důchodkyně- baba, v partě známé coby ABBA.

(Úvodem varování potentciál i impotentciál čtenářům, že  toto  ,,suprdílo“  není vhodné pro eminentní pumprdenty, ba ani pumprdentní eminenty pohlaví jakéhokoli.)

Money, money, money!

,,Pracuji celou noc, pracuji celý den,
abych mohla zaplatit účty, které musím zaplatit
Cožpak to není smutné?
A přesto to nevypadá,
že by mi zbyla byť jen jediná penny.
To je opravdu zlé.“ (ABBA)

(Medvědí trh neboli bear market je běžný termín používaný pro výrazný pokles cen na akciových trzích. Medvědím trhem lze obvykle označit situaci, kdy cenové ztráty indexu z posledního maxima překonají -20 %. Cenové ztráty jsou do této fáze spíše považovány za korekce. Opakem medvědího trhu je býčí trh, který symbolizuje delší období rostoucích akciových trhů.)

money

 Já naozaj šak nenísu volaaký macher. Snad, sem tam, skoro, kos. Nemíním ale chodit se zadkem holým, a ani bos.. Vyklepu strožok a třídit začnu. Ve svým finančním mračnu. Bankovky, dluhopisy, akcie, ba i mince po tátovi i po mamince. Za pomoci hrábí i vidlí. I kalkulačky a třídičky. Nakonec, mám na to i lidičky.A ty bankocetle, co přestanou platit, ty stačím eště utratit.. Taky si za ně koupím i další strožok. Ve slevě!  Bo nepřemejšlým ńák blbě, natož levě. Jen na podhlavník kašlu. Není zdrávo mít příliš pod hlavou. Natož trčet z davu. To taky může potom hodně stát. Někdy i hlavu. Finance sou taky politika, nikoli jesle. Někoho to může i hlavu stát, jiné zas ,,jenom“ jejich sesle. Windffouss

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 17.6.2022 16:48 | karma článku: 12,13 | přečteno: 408x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63