Když kandidát přinese seznam kandidátů

Docela mě udivilo, že dosud nenaběhl žádný blog některého z pilných blogerů na výše uvedené ,,théma“. Třeba se mýlím,  a než ,,sesmolím“ tyto řádku, už nějaký ,,viset“ bude.

Prozatím jsem sledoval diskuzi pod článkem na I-Dnes, věnovanému skutečnosti, že B.Sobotka předal seznam kandidátů na členy ,,nové“vlády prezidentu Zemanovi.

Diskuze se vede ,,klasicky“, tj. jak bývá ,,zvykem“. Také jsem si ,,přisadil“. Jediný příspěvek, dle mého názoru ,,stručný,jasný a poměrně výstižný“. Prostě coby konstatování reality v těchto okamžicích.

Názory pochopitelně má každý své. To je normální a přirozené. Zda byl předložen seznam jako potenciální návrh i k možnému posouzení, popř. i s výběrem více ,,vhodných“, tedy oboustranně ,,přijatelných“ kandidátů, to může být cokoli od ,,spekulace“, až po jednu z možných variant. Osobně bych pak uvítal vzájemnou dohodu, jak mezi zúčastněnými politickými stranami, tak i prezidentem. Nehoruji pro přijetí jednostranných názorů, že jde toliko o ,,mocenský boj“ mezi ,,hradem“, parlamentem a možnou vládou. Touha po moci je jistě veliká motivace pro leckoho, tady by však měl, a doufám, že i vyhraje především společný zájem. Zrovna tak ovšem chápu i mnohé, kteří si to nepřejí, protože současný chaos a binec jim více vyhovuje. Prostě mnohým se v ,,bordelu“ dobře žije. Ale už je nejvyšší čas ,,něco“ s tím opravdu udělat. Myslím, že nejsem sám, kdo ,,na to“ takto pohlíží.  Jinak zdravím. J.A.J.

 

3.1.14                                                                                        George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 3.1.2014 19:58 | karma článku: 11,79 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63