Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Každému svého/jeho špiona

Pod podobným  titulem byla počátkem šedesátých let uvedená naší tehdejší ČsT, na všech (jediném) kanálech TV inscenace. Tehdy s názvem ,,Každý svého špiona.“

Byla obsazena našimi tehdy populárními herci. Děj zobrazoval velmi kriticky praktiky našich imperialistických nepřátel vůči jejich obyvatelstvu. Opravdu, odsouzeníhodné a nechutné. Otec tehdy suše poznamenal, že to je přesně tak, akorát že u nás. Nakonec i v rodině jsme měli ,,tu čest“ být i takto ,,opečováváni“.

 Později pak bylo natočeno obdobné dílo s dalšími oblíbeními herci, ovšem dějově v opačném gardu. Tedy o těchže praktikách, ale u nás. Stalo se z něj ,,trezorové“dílo. Ano, jde o to po až ,,sametu“ mnohým známé UCHO.

 Nelze ovšem nevzpomenout ani dílo mistra Trnky s názvem RUKA . Je v podstatě o tomtéž, ač v kontextu doby, v které vzniklo., a i proto tehdy upadlo do nemilosti. Bylo jistě  proč. Ovšem je stále více než aktuální. I díky pokroku, který to vše velice zdokonalil. VELICE!

  Zjednodušeně řečeno, tzv. ,,VELKÝ BRATR“ holt existuje. V bezpočtu podobách, a obhospodařovaný kde kým. Furt a porád, potažmo až imrvére.Vlastně odjakživa. Jen ten pokrok to zdokonalil.Od sousedek s vlastním ouškem na hrníčku na stěně sousedů, až po nejsofistikovanější zařízení, postupy a programy.

 Zkušenosti z netu jsou různé. Někdy úsměvné, někdy taky k vzteku. Taky ,,normálka“. Například blokace Vaší IP adresy při vstupu do otevřené diskuze veřejného sdělovacího prostředku. De to a de to a najednou-nejde to. Nepíšete žádné hlouposti, vulgarity, nikoho nenapadáte a bác. No nic, mohou být ,,ožehavá nežádoucí témata“, takže některými fakty se mohou někteří jaksi cítit ohroženi. A prstíky dlouhé, známosti mnohé, vlivy nemalé. I dnes. Tedy co se data týká, aby snad nedošlo k omylu, ano.   Kdo nevěří, atˇtam běží. Kde se vzala, tu se vzala, vaše ,,ajpina“ je na kterémsi ,,blacklistu“. I na více. Jojo, černá listina. Á safra. A nic jste nestahovali, nekopírovali, nepřeposílali, ani spam, i když ten nelze nikdy zcela vyloučit. Ale snažíte se to mít všechno vošéfovaný a užíváte legál programy, žádnej ,,heck, ani creck“. Tak kde, kdo, proč? Pořadatel ankety- nic. Nejdřív ,,mrtvej“ brouk, pak, že u něj to néni, pakže atˇ ,,provajdr“, pak že teda blacklist, ale oni ne, atd. No když to nevzdáte, může se zadařit. Ale nemusí. Já dodnes na pár jsem. Proč? Dodnes nevím. A asi už nezjistím. Ale ty mě neomezují. Zatím. Třeba ,,Anonymous“. Že by si mně automat complomat splet? Třeba pro mé ,,originál logo“, které jsem měl coby  ,,upoutávku" u některých mých článků? Nic než ten nejjednodušší ,,kryptogram“, přitom i symbolický. NOBODY=NIKDO. Nikoli však anonym, žádnej ,,fejk“, v ničem, . Či proto, že jsem komusi poslal svůj žertovný obrázek s airsoft. ,,bouchačkou“? Svému známému, nikoli jakémukoli presidentovi, ani jiné ,,osobnosti“! No nic.

  A jackpack u Vás? Was? A co vaše ,,Webkamerka?" Spinká? Určitě? Ani nemžourá? Tak dobrý. Snad. To víte, ,,Velkej bráška", TEN NIKDY NESPINKÁ. Nikde. Moment. Juknu se. Tu i tam. Dobrý, ani TAM. Tam snad také ne, takové choulostivé místo. I když jeden nikdy neví. Třeba i tydle biologický... Cože? Neblbnu, proč? I klíště má infra navádění. Vojáci ten princip používaj už dávno. Vokopírovali to vod něj. Nekecám! Fakt! Jo. To sou paradoxy.

 Hrome, že mi sem zas leze nějaký UCHO. Fuj. Brambory by se do něj daly sázet. Samej hnůj. Jo, že prej za to nemůže, v tom že maká, je prej to jeho byznys. A ten ,,materiál“ v něm, jen se do něj prej hrne. Voboustraně. Ale z kterejch vobouch stran? Prej neví. Vono jenom ,,sbírá“, kde to tříděj ho prej ani nezajímá.. Jojo, prej...

 Až  tendle článek vyvěsím... Jeden nikdy neví. Další ,,černá listina“? Budu se pak muset juknout. Teda, jestli se eště budu moct přihlásit. Vůbec. Na net. Admin ví...

 Vono i historicky nejspíš pak je získávaní informací všemi způsoby staré jako lidstvo samo, nejstaršího řemesla nevyjímaje. Tím nejstarším myslím samozřejmě hrnčířství, že.

 

 

 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 24.1.2020 12:35 | karma článku: 13,02 | přečteno: 296x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

Dokážeš-li myslet …

... na jeden rok dopředu, stań se zemědělcem. Pokud na deset let, stań se starostou. Pokud na sto let, stań se učitelem. Tolik jedno prastaré přísloví(citát). Dnes jsme dále. Asi až dle jednoho z Murphyho ,,pravidel“. Tohoto:

27.11.2023 v 15:35 | Karma: 13,43 | Přečteno: 338x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Táhněte do háje!

Zas je prej kdeco v čudu. Kde čud je, to nevím. Ale i kdybych věděl, tak tam stejně nepudu. Leccos bylo leckde, třeba v letech šakalích, ba více i před nimi. Ale i po nich. Kdo to vše opravdu zažil, těžko by po nich vzdych.

23.11.2023 v 20:34 | Karma: 10,47 | Přečteno: 1204x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

,,Vy nás tedˇ budete věšet!“

Vzpomínka nejen na dny, kdy se to u nás konečně,,hlo“. Ač na věšení nedošlo. Naštěstí. A tomu ,,zabránil" i tzv. samet. Nejednou dobrý materiál. Třeba i na oponu, ale i na rubáš. A co dnes si dáš? Polívku, ajntopf, anebo guláš?

17.11.2023 v 15:48 | Karma: 15,83 | Přečteno: 499x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Jen jedno ,,nějaké“ datum. 28.10.

Státní svátek. Svátek, týkající se nejen naší historie. Svátek ctěný i nectěný. Trošku i až panychida za stát, který již neexistuje, ač má i svou kontinuitu. Stále jí má. Historicky, ale i generačně.

27.10.2023 v 21:34 | Karma: 8,45 | Přečteno: 245x | Diskuse| Miniblogy

Jiří Jiroudek

Pocity?

Potkat se s nimi lze. Stejně, jak Jackyla, i Hayda. Vždy stále tentýž to je. A stále stejně pajdá. Je jistě v něm i něco Doryana Graye.. Jsou , asi, nejspíš, ze stejnýho kraje. Asi že z předpeklí, a zároveň i z ráje.

25.10.2023 v 23:01 | Karma: 0 | Přečteno: 80x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci

2. května 2024  10:32

Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  10:28

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20,  aktualizováno  10:24

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

  • Počet článků 628
  • Celková karma 12,47
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik