Karma, čtenost, pomatenost II.

  Tak jak? Blogat, nebo něblogat? A vůbec, čo blogat, či něblogat, či čáry něblogat? Či blogat, blogat,blogat,blogat, čáry něblogat. Hej! A nejen na tu svatů Katerinu, od kteréžto písně lidové jsem si vypůjčil a úmyslně, ba účelově až propagandisticky refrénu kousek upravil. I zkomolil. Kumulativně.

 Že je i  origoš z refrénoš onné písničky z původního ,,Čára něbogej“ též údajně zkomolen, snádˇ z magyaroš jazykoš, totˇ paralelu možnou všelikou nabízí. Neb údajný překlad zníti by prý mohl i:,,chrouste chrouste žlutý chrouste“. Prej však může mít i jiný výklad. Bogaj podle některých také může znamenat bodej. Čára nebogaj pak prej příkaz nezabíjet důstojníky. Jojo. Taky mohlo by  to korespondovat takměř s lecčím i až aktuálním v současnosti. A ty chrousti? Taky! Brouků všelikých brouká v hlavách nespočetných tiež něúrekom. Že. Ehm. Což ovšem mnohdy leckomu inspiraci i k tomu blogání zase dává. Nakonec i to samo může i námětem na blog býti. Tento. Nu snádˇ ani z něj se nikdo nepotento. Ále i kdyby. Já bych za to ani ty blogaje snád“ nebogal. Některý. A ,,nebog“ zas prej může znamenat i neboj se. Ták si vyberte. Chcete-li. Windffouss

P.S.: Název článku je tak trochu i odvoláním se na starší, stále však jistě aktuální, blog autora z července 2014, viz.:Karma, čtenost, pomatenost… - Jiří Jiroudek (blog.idnes.cz)

A omluva za formát písma v tomto článku. Tak mě ,,obdaroval" systém, neb nebylo to mým úmyslem. Díky za pochopení. J.A.J.

          22.2.15                                                                              George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 22.2.2015 14:44 | karma článku: 9,29 | přečteno: 470x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63