Kachny, kachny…Sem tam kačenka. Nebo i kačátko.

Není kachna jako kachna. Třeba taková novinářská. Nebo prostě mediální. Nakonec, vona i ta kachna je kolikrát kachna. Jeden aby pomalu nimrod byl, aby věděl, kterou ,,bouchnout“. I když, kolikrát taky za kolik.

   Von teda ani ten kolík není jako kolik. Kachna ví. Jsou prej i tací ,,rádobykosáci“(kolíci") různí, či spíš kačeři(či až ,,kapouni?), co tvrdí, že doma kachnu maj. Teda jako tu svou. A ta jeho, že na všechno umí jen to svoje kač kač.Teda, jako jen, že tak nějak ,,zakačkuje“ si. To svoje: NECHMĚ! A přitom nejde třeba  ani přímo vo pekáč. Nevim, jestli je to pravda. Já se s tím osobně nesetkal. Možná sem jenom kliku měl. A přitom, vážně, nejsem kdoví jakej všeuměl. Jen kačka ví. A nanejvejš tak, že jiný kačce to poví  (zašeptá, vykecá -nehodící se škrtněte, resp. i si). Jak uved sem už vejš, nejni kačka jako kačka. Vona nejni taky jen tak která kačka jenom za kačku. I kdybys na ní přilepil si, no, třeba i tu svojí ,,žvejkačku“.

  Ovšem takový roztomilý kačátko, jo, tak to je jiná. Tó teda. To se umí v bocích zhoupnout, pohupovat se sem tam. Ba i nahóru a dólů: Rozvážně až i k vrcholu vynese a pak zas až ladně si dojíždí.I bez poplácání po hyždí. Prostě, dá se polaskat, ale i přijmout do sebe pána, i jako hosta. Totˇ pravda jest. Asi. Prostá. Ovšem to svezení, to se musí zasloužit! Protože…. No prostě proto. Jo, proto! Nemluvě ani vo tom, že s tímto, i u tohoto kačátka na věku, či dokonce ročníku, vůbec, ale vůbec nezáleží! A že i vo tom něco víme. Ale vůbec, vůbec se za to nestydíme! To ale snad věděj i jiný, že.

 

 

Jo, pročpak že vo tom píšu? Inu, i já měl to štěstí i tu možnost, jak výše vidno jest, s kačátkem polaskat se. A řeknu Vám, či snad radši ani neřeknu. To se nedá. Vod skoro extáze a čirý radosti až pomalu po slzičky dojetí po dojetí.  Však není až tak samozřejmé, ač jak s kterou, projetí jako ,,projetí“. Ani jízda jako ,,jízda“. Až to hvízdá.Vždytˇi podle hvizdu poznáš kačátko. Zakrátko. I když se, i si,  šplouchá, jindy brouzdá zase. I proto snad kde kdo po kačátku pase. Či aspoń vokouní, až poulí očka. Však ne každej se dočká. Jojo. Ale já jo! Heč!

 

 P.S.: Nevíte, kterej trouba, ergo proč, dal tomuhle krásnýmu kačátku ten nehezkej ,,přídomek“ ošklivé??? Windffouss

                 25.5.16                                                George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 26.5.2016 16:31 | karma článku: 13,94 | přečteno: 453x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63