Ješito ješito, už to máš ušito

 ,,Jen ho nechte, atˇ si pindá.“ Známé to hlášky z ,,Jáchyme, hodˇ ho do stroje!“ Jistě si kde kdo dosadí nějakou personu, dle svého, resp. i jinými doporučeného gusta, což nebývá výjimkou.

Naopak, neb děje se tak,. I dle gusta, a to až  to až zhusta.. On kdejakej pindal pindal, že ho zavčasu vyndal, ač předtím  leckam leccos také nabryndal.

Autorovapříležitostná ,,trucovna"

  Domnělá svoboda informací přinesla větší informovanost, a tím se, údajně, vyrovnává nebo dokonce až obrací mocenský vztah mezi panem a rabem – ovládajícími a ovládanými.  Dnes však větší svobodný přístup k informacím přinesl zároveň i větší zmatenost a řevnivost o tu kterou verzi pravdy. Pravda se privatizovala. Digitální revoluce tedy přinesla krom decentralizace i informační chaos, ve kterém se dá těžko orientovat a udržet si zdravý rozum.  Fakta se často ztrácí a znovu vynořují v informačním tratolišti a zpravidla vítězí jen TO nejhlasitější, co dokáže rozjitřit silné emoce. Že  jE MNOHÉ často i účelově převraceno, či vytrháváno z kontextu, to se až běžně praktikuje.  Ve skutečnosti nejsme informačně svobodné společnosti o nic blíž, než kdykoliv předtím.  Výsledkem je pak až informační slepota. Rozum a vlastní úsudek pak málokdy. Vítězí ,,zkratky“ a až ,,jasnozřivost“, ZALOŽENÉ NA ,,VHODNĚ“ VLOŽENÝCH IMPLEMENTACÍCH. A trivialita, často vycházející z onoho :  ,,Ježiš, četli ste to, slyšeli ste to, viděli ste to/ho? Tó teda!

Nu což. Vždytˇ jsme na to zvyklí, že.  S pozdravem všem, ješitů nevyjímaje, Windffouss J

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 26.1.2023 11:42 | karma článku: 11,72 | přečteno: 360x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63