Hurá, zejtra je středa!

 Takže nejenom v úterý a v dubnu z lecčeho nezblbnu. Někde bude zas někdo jednat vo jednání, pár pánů a taky ńáká paní. Vo válce neválce. S návrhy. Zatím v obálce. A čas, ten dále spokojeně běží.  Mě taky v hlavě středa leží. Popelnici připraviti třeba. Přijedou popeláři. Vyvezou odpad. Náš. Domovní. Ten ,,světovej“, ten jiní jinam ,,vyváží“. Furt a pořád. Neb neřád, jako neřád. O řád se perou. O ten svůj. A VŠICHNI! Ve jménu jejich světového řádu. Atˇ kdejakýho maj vůdce, nebo vládu.

  Tak jak co řešit. A komu pomoct. A vyzbrojit, či nezbrojit? Podpořit to, či proti tomu brojit?

Tak. Dodat zbraně. Sofistikované. Obranné. K obraně. Tak. Symbolicky. Prostě jen na protest. Tak jako vždycky. Třeba ta vejce. Od strejce. Ta co se krásně tříští. A koho zasáhnou, ten zajít si dá chutˇ na činnost další. I tu příští. Vajíčko typu, jak kdys RG 4. Obranné. Do dvou set metrů působilo, zdali mne pamět neklame. Co ,,střípky“ zasáhnou, to jen tak nevstane. Pokud vůbec. Chce si to někdo zkusit? Kdo? Voják, gauner,nebo ,,jen“ blbec?

 

 Tak vod války radš dál. Tedˇ trošku kultůry. Pečlivě sochanné.  Nijaké nestvůry. S důrazem na detaily. A vskutku výrazné. Cudné i necudné. Jak kdo to ,,popadne“. Ten první ,,monument“, ten jistě zaujme. Jak v detailu, tak celek, ne každej se ho nelek. No, někdo chytá lelky, jinej třeba i hltá zas. Detaily i celky.  Výstraha tam žádná není, jak u výrobků z tabáku. Ale i kdyby tam byla, někdo by jí měl na háku. Jenom mě tak napadá, ještě jedna záhada. Dá se chytit zubní kámen? Jejda, to by moh bejt ámen. Pánbů s náma a zlý pryč, vystrkuje na nás p.č! Snad není v tom i neznámá,  nám skrytá jistá reklama. Na věci spíše dentální. Jo, je to nápor. Mentální.

 A to druhé suprdílo je také dost přírodní. Provedení bylo dvojmo.  Rozměry skoro,,výstavní“. Frantík v lázních, chlapeček v Bruselu, a toto jen tu. Jen u nás vo nás. Se z toho po.eru. To umístit by chtělo snad přímo do Bruselo.  Před samu EU sídle, sedlo by tam jak vídle. Proč? Vy tu hru neznáte? Ále, však ju poznáte. Jak se hraje na mlejnek. Tu zná každej ofčánek. Jen se trošku shrbí záda, už to jede. Jo. Paráda. A už se čůrá na lopatky. A mlejnek se točí. Sou to dost velký vobrátky, až z toho teče. Z vočí. Na plnej ceres a ze mlejnku nelez! Jinak prostě tytyty, stejně to budeš platiti. A voberou tě. To tak, jako tak. I vo ty tvoje tititi.

 

 Na závěr pak píseń. Něžná. Optimistická. Až ,,běžná“. Vo můrách i popelářích. Prostě i vo vodpadu. A ten obrázek na videu též dost ,,tvrdí“náladu. Tak dobrej poslech. Windffouss.

                         10.2.15                                                           George Anthony

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 10.2.2015 18:51 | karma článku: 9,03 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63