Dostˇ bolo slobody aj demokrácie

 Prežili sme obdobia, keď …Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické, ale nech zostane, čo je pevné, čo je charakterné, čo chce …(G.Husák 1969)

 

 Jojo. Už nejvyšší je čas začít opět normalizovat.  Ne že by ńák tvrdě. Jen tak, pomaloučku, polehoučku, ne že by přímo cenzůrku, len iba, na volaktorých, akůsi že ,,růrku“. Že čumíš jak trubka? Asi tam bude hrubka.

 

 Inu, že úroveň lecčeho, do veřejného prostoru kdekým vygenerovaného, nejednou překračuje hranice elementární slušnosti a vůbec chování mezi lidmi, to je skutečností. Že mnohdy až ,,skvělým“ vzorem jsou i mnohá media, různí ,,nezávislí“ komentátoři, politologové, specialisté na kde co a kde koho, o politicích ani nemluvě, o tom lze také těžko pochybovat. Že může být snaha toto omezit? To jistě. Že by se s vaničkou vylilo i dítě, zdá se ani nevadí. Dnes jiná ,,měřítka a pravidla“ zas jsou. Ta která vládnou a řídí. A řídí se čím?  Nu asi tím, kdo platí co. A koho. A to tak nějak platí furt a porád. Proč? Nu, asi pro řád. A jaký, který, čí řád? A nepřipravuje ho, náhodou ten ,,jiný, nový as že řád“ zas nějakej neřád? Inu, uvidíme. Možná už brzo zvíme. A možná se zas ,,podivíme“.  Jo, a pro případné signatáře, kdečeho a kdekoho, atˇ různé mají tváře, tak trošku pro vzpomínku. Ale i pro ... Třeba zamyšlení.  Může to být dnes usměvné, Může a nemusí. Rozhodně však ne pro zasmání. Možná i dnešní datum může být i k zapamatování. Možná. Windffouss

 

P.S.: Toho G.H. v perexu jsem použil ,,jen" jako ,,připomínku“. Že vždy ,,něco“ nějak začíná, ale i ,,nějak“ pokračuje, třeba i jako ,,pendrekový zákon“, atd.  Ale i tomu ,,něco“ předcházelo! Nesmí se zapomenout! Nic z toho! Nikdy! A proto: Furt ve střehu! J.A.J.

P.P.S.: Omluva za tupl obrázku mého ,,loga (NOBODYMUS) a tupl videa. Asi se ,,zlobil" server na I dnesu. Díky za pochopení. A diskuzi jsem pochopitelně, ostatně jako vždy, povolil! J.A.J.

 

 

                9.9.15                                             George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | středa 9.9.2015 22:01 | karma článku: 13,34 | přečteno: 443x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63