Dnes naposled. Á šmytec!

Teda asi. Zatím. Snad. Jistě však v tomto roce. Neb rok se zase s rokem schází. A Chronos? Jen tachyony jeden za druhým furt sází. Nás tím však nerozhází. Jen říct si můžem. Zas. To všechno vodnéééés čas.  

 Prej kdys už, snad vod roku nula, byla jakéhos času dána. ,,Preambula". Na přímce času. Do plusu i do mínusu. Jako že každý zvláštˇ, a přitom stejně v jednom kusu. A všichni v tom jedou. Všichni! V tom času. Jako v autobusu. Ač leckdo křičí. Nechci tam. Nestíhám. Jen v kalendáři dána jakási, že prej přestupní stanice. Kdy jeden rok že nahradí druhej. Neb starej zůstal, či snad byl příliš už. Tuhej. Tak atˇ. A řekněmež, až zařvemež si. Juch! Novej rok. Zas tu. Tak Tě buch! Špuntáto vo půlnoci bouchnem si. Co bude dál? To těžko čříct. Předem. Nevim jak kdo. Já za roh nevidím. Ale za to se nestydím. A furt a porád dál tím časem. Jedééééééééém.

 
 Na závěr Mistra Wericha si připomenout dovolím: ,,Čas? Co je to čas? ČAS, TEN NEEXISTUJE! Ten si vymysleli lidi. Aby věděli vod kdy do kdy a co za to."

                                                                      A za mě? Nu, u mnohých to asi platí. Teda taky jak kdy, potažmo i jak u koho a taky za co. Nakonec, i v kalendáři jsou svátky různé. Třeba i toho ,,Sylvouše". Jinak pak zas různé jiné. Ba privátní až. Např. i ,,svatýho Berouse". Tam bývají však různá data. A i když přijdou onoho Berouse,   hned pryč jsou zas. Jo. Na to tata. Jináčej, leccos vodnes čas. Ále, von zas něco přinese. Určitě!

A jináčej už jen to onno, viz. níže, PéEf. Jako každej rok. Pro rok zas příští. Na času lidským. Hřišti. Pro fšechny, všickni a fšem! Windffouss

P.S.: mimo téma. Pro ty, s kterejma si mejlim. Klek mně compl. A o mnohé adresy jsem přišel. Tak, pokud jsem se neozval, či neodpověděl, tam je ona příčina mého odmlčení. Tak jak ,,zamejlíte", zase si Vás ,,uložim". Díky za pochopení. J.A.J.

Autor: Jiří Jiroudek | sobota 31.12.2016 12:25 | karma článku: 14,17 | přečteno: 239x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63