Blogger bomberman´s

   Bomberman - svého času oblíbená videohra. Mnozí jí téměř propadali, ani děvčat věku spektra širokého nevyjímaje. Již v dobách snádˇ,,předblogerských“ až.  Ale ,,bombrmani“ nevymizeli. Ani ze světa ,,digivirtuálu“. Dodnes. Najdou se všude. A množej se, a množej. A makaj, a makaj. I v mediích podob všech. Netu, tam i onde, nevyjímaje. I na blozích haffo jich. Proč? Dokazují, že mnohdy stačí položit i vejce dračí. A tak i mnohý záprdek bývá lecčeho zárodek. Včetně čehosi, jako salmonel. A ty mohou až řadou geometrickou působiti. Nejednou, často, ba až vždycky, téměř epidemicky.

  Dnešek se u nás historicky váže především k datům s čísly jednadvacet. K uvedeným datům vyjádření ofic. i neofic. nepočítaně. Od osobních zkušeností a pamětí až ke shrnutím ve spektru velmi širokém. Výkladů i reminiscencí nespočet. I sám ,,JÁ“ autor tak učinil jak ve svém článku 18. t.m., tak i v diskuzích mnohých. Stále víc než dost by bylo možno doplnit, doložit, či se domnívat až spekulovat. Namátkou např. jak před, tak i po ,,pražskojarních děních“ třeba pokusy či úvahy o cosi, jako obnova ,,Malé dohody“, čili jednání s Rumuny a Jugoslávci, úvahy o vytvoření bezatom. pásma, či naší neutralitě. A mnohé další. Třeba průsesšvihu s nárazníkovými pásmy, tedy plánů na použití zbraní jaderných.

Těch i oněch. ECH(T)! Mnozí ještě pamatují, ostatní mají stále možnost si dohledat. Každého věc. Ale život a děje běží dál. Cválají až křížem krážem za cíli všelikými, z výsledky nejistými. Pro  všechny!

  To, co dnes již nahlas až, zaznělo např. ve zpravodajstvích ČT24, by jindy bylo klidně označeno až za zprávy poplašné. A ejhle mejdlo, náhle ono ne, ba co více, aktuální jako noha! O plynu, o naftě, o sankcích vůči těm i oněm. O zásazích ČNB. O trzích, jejich borcení, či ,,přerozdělování“ v zájmu těch, či oněch. Ministři, tripartita, prezident. Co dál, to zatím NO COMMENT. Ále klídek. Oni se zas vyvrbí. Odborníci, specialisté, experti, závisle nezávislí komentátoři. MUSÍ! Neb chlebíčkem jejich zdejším u mnohých tak bývá. A lidu třeba trpělivě vysvětlovat. Vše!  Hlavně pak to, co si mají myslet. Jinak nic nového.  Jak se s tím ,,lid“ vypořádá, zas jen ,,jeho“ problém, že.

  Zas přijde tedy,,bombermanů“ čas. Na kecy, někdy až k věci. Skoro. Jen některých na blogu je mi drobítko líto. Těch s tím velkým, opravdu VELKÝM. Tedy kalibrem. Vystříleli dnes ve své denní kadenci TA-TA již munici svou. Těm pro dnešek musí vystačit už jen +/-, popř. příspěvky plamenné v diskuzích. Zatímco JÁ… No nic, mohl bych si dnes ještě jeden blogčík prásknout. Ále uvidím. Až jak… Takže zdravííííííííííííím !  Windffouss

    21.8.14                                                                                George Anthony

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 21.8.2014 19:36 | karma článku: 6,34 | přečteno: 213x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63