Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Znáte Honzu Pospíšila? To je přeci ten, který vám rozdává miliony

Tento chlapec (?!) údajně rozdává deset milionů korun zcela zadarmo. Ten otazník a vykřičník v závorce je tam zcela záměrně. On je totiž takový Honza Pospíšil prozatím jen imaginární bytostí, s účtem u České spořitelny a ZUNO Bank.

Internetem se začíná šířit zpráva, že nějaký frajer, jen tak rozdává pár milionů korun. Ano, asi jste si na první pohled řekli, že to jistě bude zase nějaký podvod. Já to měl podobné. Poprvé myslím na jednoduchou možnost, jak přijít k penězům. Na podruhé čtu všechny příspěvky na fórech a v diskuzích. Poté opět, dosti nevěřícně, prohlížím diskusní fóra. „Ty blázni mu posílají peníze. Stovku, pár stovek, i tisíc korun. No to jsou ale blbci.“

 

Čtvrtá fáze. Přemýšlím, kolik peněz mám na účtu. V minulém kroku jsem přeci říkal, že to jsou blázni? „Vždyť je to jasnej podvod. Zase další čecháček, který chce něco zadarmo. Bez práce vydělat chechtáky.“ Kolikrát už toto člověk zažil…?! Třeba já se napálil na pařížském předměstí. Pár euro jsem bezděčně vyhodil za hru podobnou skořápkám. Dodnes nechápu, jak jsem to mohl udělat. „Asi mně přeskočilo v palici.“  Inu, lidi jsou nepoučitelní. Avšak, co když to dnes není podvod? Vždyť je před volbami. „Třeba jenom Babiš rozdává našetřené peníze,“ přemýšlím. Popřípadě to může souviset s bankovním sektorem, půjčkami, financemi. Takzvaná virální reklama, řekli by odborníci.

 

Prozatím, kvůli nízkému číslu v měsíci a ještě nižšímu stavu svého konta, jsem odolal. Každopádně prezentace dobrosrdečného Honzy Pospíšila začíná vzbuzovat pozornost. Je až šílené přemýšlet o tom, co ve mně mystifikátor Pospíšil vzbudil. Nevím jak vy, ale já si říkám: „Když to bude pravda a lidi dostanou dvojnásobek poslané částky, budu nasranej. Jestli to bude podvod a člověk se opět přesvědčí o tom, že téměř všechno v tom našem státečku upadá, budu nasranej. Pokud se jedná o reklamu a někdo jen oblbuje lidi, budu nasranej. A pokud to bude politická manipulace a nakupování hlasu, budu co…, budu nasranej.“

 

Přestože je zatím Honza Pospíšil pro všechny velkou neznámou, už nyní mě přiměl uvažovat o tom, že změním svůj postoj. Protože jestli se blíží doba, kdy nám budou peníze dávány zcela zadarmo, zisky nám zdvojnásobí, mile se usmějí a třeba i pozdraví, potom přijde důvod, být šťastný.

 

Ovšem zcela určitě si počkám na to, co se s Honzy Pospíšila, kterých je mimochodem v naší krajině přes jedenáct tisíc, vyklube.

Autor: Jiří Svoboda | čtvrtek 3.10.2013 22:08 | karma článku: 9,17 | přečteno: 1624x
  • Další články autora

Jiří Svoboda

A Rusko mělo podporu rady bezpečnosti i při útocích na Gruzii?

Ať už intervence do Sýrie bude či nebude, stává se tento konflikt globálním problémem. Bohužel syrská mince nemá pouhé dvě strany. Využití zbraní hromadného ničení v jakémkoliv konfliktu je naprosto zvráceným aktem agrese. Vždyť ani ve druhé světové válce nikdo chemické zbraně nepoužil. OSN a její jakákoliv nečinnost vrhají špatný stín nejenom na samotnou organizaci, ale i na celý moderní svět jako takový. Skoro to vypadá, že Organizace spojených národů je mrtvým přežitkem z dob studené války a všichni, kdo v ní působí, brání jenom a především své vlastní zájmy. Jediná „organizovaná“ tak v této ohromné skupině států zůstává humanitární pomoc. No a kromě politického a názorového vyhranění západních a východních mocností se zde vyskytuje i odvěký problém hegemonie či, chcete-li dominance.

6.9.2013 v 16:36 | Karma: 13,78 | Přečteno: 895x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Nejlepším volebním manažerem je prezident Zeman

Stačí se podívat do novin, rozkliknout nějaký ten článek na internetu, či si jen poslechnout ranní rozhlasové vysílání. Už víc jak tři měsíce se ve zpravodajství, více či méně objevuje politická strana SPOZ. Ať už je to v souvislosti s jejím guru, prezidentem Zemanem nebo v symbióze se současnou vládou či politickými představiteli.

21.8.2013 v 13:09 | Karma: 10,22 | Přečteno: 672x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Nejslabší máte padáka, aneb mé zkušenosti s Assessment centrem

Nejslabší máte padáka! Hledání té největší„svině.“Rozděl a panuj. Cukr a bič. Láska a nenávist. Kamarád a soupeř. Tak to je jen malý výčet myšlenek, které se mně honily hlavou poté, co jsem absolvoval moderní formu výběrového řízení, co jsem navštívil tzv. Assessment centrum.

18.8.2013 v 20:45 | Karma: 23,73 | Přečteno: 4647x | Diskuse| Společnost

Jiří Svoboda

Ultimátum na druhou. Strana LIDEM u konce?!

Zánik politické strany LIDEM a tím pádem i poslaneckých korýtek se zřejmě již přiblížil. Strach a ultimátum v podobě předčasných voleb na toto uskupení najednou dopadá jak z levice, tak i celkem nečekaně, z pravice. Odmítání pseudostrany LIDEM z levého spektra se stalo tradicí a všichni víme, jak politici, stejně jako kolovrátek, neustále mluví o nelegitimnosti strany. Výhružky a veřejné strašení v podobě předčasných voleb ze strany koalice jsou ale nové.

6.8.2013 v 11:45 | Karma: 13,27 | Přečteno: 1024x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Tluchoř a spol. vydělali na košaté češtině

Asi tak bychom mohli parafrázovat aktuální dění kolem kauzy obviněných exposlanců ODS. Nebo alespoň tak to komentují naše média a přední špičky na ústavní právo.

17.7.2013 v 10:57 | Karma: 10,11 | Přečteno: 357x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 73
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1877x
Snílek, drsňák, romantik i egoista. Člověk, který hledá své místo, v dnešní globalizované společnosti. Muž mnoha tváří i zájmů. Ne, to mi opravdu nepřísluší, říkat či psát, kdo skutečně jsem. To mohou posoudit jen druzí. V diskuzích vystupuji jako Twister01