Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na druhou stranu musíme uznat, že Rusko použilo stejný argument v případě Jižní Osetie jako USA předtím v případě Kosova, ochrana civilního obyvatelstva před násilníky. V tomto případě udělaly USA chybu, kdyby do Kosova jejich armáda nepřišla, nedovolili by si Rusové vtrhnout do Jižní Osetie.

0 0
možnosti

Jižní Osetie je mezinárodně uznávanou součástí Gruzie, proto Gruzie nemůže být agresorem na vlastním území, to je stejné, jako kdyby někdo označil za agresory československé vojáky bojující v roce 1938 proti Freikorpsu v Sudetech.

0 0
možnosti
Foto

Díky za bezva článek. z komentářů pod článkem je vidět. jak moc současným komunistům schází internacionální pomoc ze Sovětského svazu. Tváří se, jako by se z Ruska znovu mohlo stát SSSR, které jim opět dopomůže k bývalé moci a slávě.

    Putin může dělat pouze to, co sověti dělali 70 let po celém světě - rozeštvávat kdekoho a podněcovat konflikty po světě .... aby celkově zaostalé Rusko přece jen nějakou smetánku slízlo.

3 0
možnosti
Foto

Zásah v Gruzii byl zcela v souladu s chartou OSN - šlo o ochranu civilního obyvatelstva před genocidou Saakašvilliho režimu, který m.j. vyzbrojil i pan Schwarzenberg nefunkčními kanóny Rv

2 4
možnosti

ač jsem hledal, jak jsem hledal, nikde jsem nenašel znění rezoluce OSN k posvěcení vpádu do Jižní Osetie a do Gruzie. Mohl byste mi prosím poradit?

0 2
možnosti

J93a16n 16J48o95š74t

6. 9. 2013 18:02

Vážený autore, než napíšete takový blábol podívejte se do historie, kterak Vámi nenáviděné Rusko v 1777 vpodstatě zachránilo existenci Gruzie před vpádem Turků, tím že je (na jejich prosbu) "vzalo do náruče" ! Největší vrah v historii ... jistý gruzínec, pak za dobu své vlády dělil historické oblasti tak jak to uměli jen komunisti, a samozřejmě že nezapomněl aby s toho těžila i jeho milovaná Gruzie ... tím myslím násilné roztržení Osetie a přidělení té Jižní pod správu Gruzie. To že se chtěli celke,m logicky po pádu SSSR znovu spojit a  "kravatožrout" tam poslal 1. den olympiády tanky je (znovu komunistický, ale tentokrát Západem posvěcený !?) zločin, který byl po zásluze potrestán  !!!

6 3
možnosti

Můžete mně prosím sdělit, co jsem napsal za blábol?

0 3
možnosti

Tehdejší konflikt vyprovokovala Gruzie, když vojensky zaútočila na autonomní území na něž si dělala nárok. Tam nebyl čas na nějakou diplomacii, museli jednat ihned. Západ se chová naprosto stejně, když jim někdo sáhne na nějakou državu. USA zvláště, neboť mají stále doktrínu "zájmů USA kdekoliv na světě". Aby se jim to někdy fatálně nevymstilo. Útok 11. září by se pak mohl zdát jen drobným incidentem.

3 1
možnosti

čas, nečas, OSN se zapomněli zeptat

1 3
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1877x
Snílek, drsňák, romantik i egoista. Člověk, který hledá své místo, v dnešní globalizované společnosti. Muž mnoha tváří i zájmů. Ne, to mi opravdu nepřísluší, říkat či psát, kdo skutečně jsem. To mohou posoudit jen druzí. V diskuzích vystupuji jako Twister01