Koho do Statního Departmentu? Babo rad'!

Jak moudře pravil jeden můj známý Sudeto-Kanad'an u piva někdy v létě l.p. 2011 na adresu Clintonové politiky na Blízkém Východě, "to je ábr totál dyzástr". Jestli se Amerika vzpamatuje natolik, aby mu většina dala za pravdu, tak   

budou v budoucnu kroutit hlavou nad tím jak bylo možné, aby americká zahraniční politika padla do rukou ženské, rodina jejíž nejbližší spolupracovnice figurovala zcela otevřeně ve vedoucích pozicích organizace Muslimských Bratří  a jejich známých odnoží.  Jak tohle bylo možné?  Jak bylo možné, že jedinou poslankyni Kongresu, která na tenhle politický skandál poukazovala, kolegové a méd'ové seřvali a odsoudili jako příklad zrůdných fašistckých sklonů Americké pravice? Jak to bylo možné v době kdy limuzinu Clintonové v Káhiře častovaly školačky posměšným křikem: "Monica, Monica!" (Jestli nevíte o co běželo, prosím Vás netrapte se luštěním mých blogů!). Lidé v budoucí Americe (bude-li vůbec) budou rozumět proč mnoho lidí ve světě, zejména v zemích, které si podržely tradiční kulturní představy o sobě a nepadly za obět' sociíálním inženýrům globálních elit považovaly Ameriku Obamy a Clintonové za příklad degenerované společnosti!

"Ábr totál!"  

Obama bohužel (nebo bohudík?) nesplnil očekávání svých stoupenců. On přišel do Bílého Domu jako politická hvězda, se skvělou schopností hovořit přesvědčivě, ale s programem vysněným módní levicovou ideologií ve "věžích ze slonoviny" (jak se tady říká universinímu prostředí odloučenému od reality).  Ze schopností manipulovat se skutečným světem Obama vynikal snad jen nadáním dostat golfový míček do d'ůlků tak aby se mu za skóre ti lepší hráči nevysmáli.   

Obama se cítil zadlužen politické firmě Clinton a prodal jí ten nejdůležitější post v administraci, ministerstvo zahraničních věcí (State Department). Nevěřil, že bez podpory Clintonovy organizace po drsném derby s Hillary o nominaci by volby vyhrál.  Hillary samozřejmě neměla o světových realitách ani zdání, mimo řečnění o skleněném stropě a genderovém násilí na konferencích žen. (Samozřejmě, že většina žen na konferencích pocházela ze zemí, kde se s ženami zachází tvrdě, ovšem feministky ze Západu jim nakukaly , že takhle zacházejí muži se ženami všude, nejen v zemích kde civilizace ještě nedorostla.)  Jinak Hillary, viděla svět jako první dáma, i když tedy její životopisci se shodují, že Billlovi do toho kecala.  Její takt jako první diplomat Ameriky, a schopnost odhadnout lidský charakter a potenciál svých protějšků na scéně se snad nejlépe prokázal na její kampani v roce 2008, kde hrubě a hloupě napadla Putina, jako člověka "bez duše protože je KGB". Bylo to zcela bezdůvodné a bezcílné, stejně tak jako celá Clintonovská politika vůči Rusku (,s příklady Balkánu, a rozpínání NATO, jako "první hřích Americké posovětské politiky"). Inteligentní Americký politik by si ihned uvědomil, že Rusko je něco iného než Svaz, tedy že není ideologicky svázané do kozelce, a že je tudíž důležitým hráčem na světové scéně a jistě v potřebě balancovat ambice nejrychleji rostoucí ekonomiky na planetě, Číny.  Bill a Hillary Clinton na to ale "golovu" neměli.

Řeknu Vám na rovinu, že jsem značně pochyboval o Trumpově kandidatůře, a že jsem jí uvítal pouze jako značně menší zlo než prezidenství Hillary Clintonové.  Žena, která veřejně přirovnávala za Krym Putina k Hitlerovi je bud' blbá nebo blbá, podle toho jestli tomu sama věří nebo takovýmto způsobem chce manipulovat mainstream médii omámené masy. Co nám MSMáci neřekli ale co každý sofistikovaný Američan ví, že z těch dvou kandidátů daleko větší vztekloun byla ona, a tudíž její prsty na jaderném knoflíku byly pro svět jistě větším nebezpečím.  S lidmy, které si zatím vzal Trump vzal do vlády vůbec žádné potíže nemám. Steve Bannon je skutečně chytrý a charakterní chlap, a pokusy o mediální atentát ztroskotají. I ti ostatní proti nimž CNN okamžitě začal brojit jsou zcela na místě. Michael Flynna je jistě na postu potřeba, jestliže máte dostatek závitů, aby vám neušlo, že není možné nechat se vozit nejvlivnější americkou muslimskou organizací, která si představuje, že není pod ústavou a tudíž má právo na to pěstovat s USA "vztahy". (Council on American Islamic Relations). Též Jeff Sessions jako Generální Prokurátor a Mike Pompeo v CIA jsou důkazem toho, že Trump míní zásadní obrat v politice domácí bezpečnosti.  Já sice mám jakési výhrady (a ti co čtou mé blogy ví, že já bazíruji na rozlišení islámu jako prosté víry, a jako politické ideologie, která chce ovládnout svět) ale jsou daleko menší než ta nesmyslná pohádka, že krom hrstky teroristů, většina muslimů je západní sekulární civilizaci příznivě nakloněna .

Na Trumpovu volbu vedoucího State Departmentu se stále ještě čeká. Bohužel mezi lidmi kolem něho stále ještě nevidím skutečně slibnou postavu, která by Ameriku v očích světa alespoň částečně rehabilitovala. Já ale o někom vím. Je to osoba, která se taktně do administrace nabídla Obamovi v 2008, přestože je republikánka s velkou rodinnou tradicí. Proštudoval jsem jí a její organizaci, a co jsem od ní viděl na mě udělalo výsostný dojem. Jestli Trump opravdu chce srovnat tu nesmylsnou politiku vůči Rusku a dělat něco, co je k prospěchu obou zemí i světa, tak by se na tuto osobu měl dlouze podívat a vyslechnout její názory.  Ano, uhodli jste: jedná se o vnučku bývalého amerického prezidenta, jediného po druhé světové válce před Trumpem kdo nebyl povoláním politik. Ona osoba se jmenuje Susan Eisenhower.  Dokonce jsem poslal i tweet:  

   

Tweet to Trump

   

 

 

                  

 

 

 

Autor: Jirka Severa | sobota 19.11.2016 17:52 | karma článku: 21,37 | přečteno: 408x