Vytvořte si úspěšné pracovní prostředí

Jak vám pracovní prostředí pomůže k úspěšnému podnikání? Zeptejte se firem jako je Apple, Google, Zappos a dalších úspěšných firem současnosti.

Určitě cítíte, jak energie jara zesilují. Sluníčko již dokáže poměrně hezky hřát. Posiluje se tak jangová energie, která podporuje hlavně funkci, tj. fungování. Jak ale víte, Jang musí být vyrovnáván Jinem. Jinové energie jsou forma. Aby tedy Jang mohl dobře fungovat, musí mu být „přidělena“ ta správná forma.

Jednou z forem je také prostor. Proto, aby vám podnikání či práce dobře fungovala, je důležité, aby vaší činnosti co nejlépe odpovídalo i vaše pracovní prostředí. Březen je nejlepší měsíc k tomu, abyste si takové pracovní prostředí vytvořili. Nejprve musíte určit, jakou energii má funkce vaší činnosti – je to energie kreativní, chaotická, hravá, nebo naopak zaměřená na detail, řád a pořádek. Je to energie, která vyžaduje neustálou prezentaci a zaujetí dalších lidí, nebo je to spíše práce samostatná, kde je vyrušení okolím na obtíž? Potřebujete generovat nové nápady, nebo spíše věci do hloubky promýšlet? Jakmile určíte energii své činnosti, můžete ji pak přiřadit jinové či jangové energii a jednomu z pěti elementů (dřevo, oheň, země, kov a voda). Pak jen stačí, abyste si své pracovní prostředí vytvořili tak, aby co nejvíce vyhovovalo těmto elementům. Je to stejný princip, jako když pěstujete rostliny. Musíte vědět, jaké prostředí daná rostlina má ráda a do takového prostředí ji pak musíte vysadit, aby se jí dařilo a přinesla vám co nejvíce plodů. Stejně tak je to s vaší prací. Čím lepší prostředí pro ni vytvoříte, tím méně úsilí ji pak musíte věnovat a tím větší „úrodu“ pak můžete sklidit. Takovou sílu má energie prostoru. Využijte ji a čerpejte ze svého prostředí potřebnou energii pro své aktivity.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jirka Černák | úterý 12.4.2016 9:43 | karma článku: 7,71 | přečteno: 185x