Máte úspěšné pracovní prostředí?

Cílem práce či podnikání není se „uštvat“. Naopak, vaše práce či podnikání musí být uměním, jak se dostat k danému cíli snadno a bez velkého úsilí. K tomu, abyste svých cílů dosáhli co nejjednodušeji musíte mít dostatek energie.

Jedním z nejsilnějších a tak i nejdůležitějších zdrojů této energie je vaše pracovní prostředí.

Pracovní prostředí je velmi důležitou podmínkou zdravého úspěchu v práci či podnikání. Místo, kde svoji práci vykonáváte vám může energii dávat, brát, nebo být neutrální. Úspěšné společnosti jsou si dobře vědomi toho, jak velký podíl na jejich úspěchu má právě pracovní prostředí. Není tak neobvyklé, že vynakládají velké investice právě do tvorby zdravého pracovního prostředí, které dodává jejich firmě a zaměstnancům dostatek potřebné energie.

Abyste byli v práci a podnikání úspěšní, musíte této činnosti věnovat hodně úsilí a energie. Ale není nutné (a je to i chyba), abyste vyčerpávali svoji vlastní energii. Chytří pracovníci a podnikatelé hledají zdroje energie jinde. Není jejich „snem“ vyhořet a případné úspěchy své práce si pak neužít z důvodu, že jim chybí energie. Naopak, smyslem každé činnosti, tedy i podnikání má být radost, naplnění a růst. A toho můžete dosáhnout jen tehdy, pokud máte sami dostatek energie.

Věnujte proto velkou pozornost svému pracovnímu prostředí či sídlu své společnosti (pokud podnikáte). Místo výkonu práce musí hlavně odpovídat požadované energii, kterou práce potřebuje. Každá činnost potřebuje jinou formu energie. Jinou energii potřebujete pro práci účetního, jinou pro práci grafika, jinou pro práci právníka apod. Tak jako vše v přírodě, tak i každá činnost patří k danému druhu energie (Jin, Jang, pět elementů). Řekněme, že se jedná o kreativní práci např. grafického designera. Tento typ práce patří převážně k energii Jang a elementu Dřevo. Je proto důležité, aby pracovní místo co nejvíce podporovaly právě tyto formy energie. Musí být tedy navrženo a uspořádáno tak, aby zde vládla silná jangová energie a energie Dřeva. V takovém prostředí designer nebude muset všechnu tuto energii čerpat sám ze sebe, ale může do své práce vkládat i energii svého pracovního prostředí.

Čím silnější energii dané práce vytvoříte pomocí svého pracovního prostředí, tím méně své vlastní energie budete muset do práce vkládat. Nebudete se tak vyčerpávat a vaše práce bude kvalitnější s daleko menším úsilím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jirka Černák | pátek 4.3.2016 17:22 | karma článku: 6,92 | přečteno: 179x