Léto - vládne silný element Ohně

Léto a jeho silné energie začínají daleko dříve, než podle našeho klasického kalendáře. Tyto energie nastupují již začátkem května. Postupně rostou a svého maxima dosahují na den letního slunovratu.

V ten den vystoupá slunce nejvýše. Je to den, kdy je noc nejkratší v roce a den naopak nejdelší v roce. Po letním slunovratu pak energie postupně začínají opět klesat, aby se na den zimního slunovratu dostaly na své minimum.

Létu vládne element Ohně

Celé letní období vládnou velmi silné a aktivní energie Ohně. Je to největší síla a největší aktivita, která existuje. Tato energie vše v přírodě aktivuje a nabíjí velmi silnou energií. Důvodem je, aby vše dosáhlo svého maxima. Jak víte, příroda a její zákony jsou nastavené tak, aby se všemu v přírodě dařilo a dosahovalo to prosperity. A právě období Ohně je určeno k tomu, aby vše maximálně prosperovalo, aby byla co největší úroda. Vy víte, že člověk je nedílnou součástí přírody, jako vše ostatní a proto je důležité působení energií znát a dodržovat přírodní zákony. Pokud umíte využívat pravidla těchto zákonů, pak jen jejich pouhé dodržování vás vždy dostane tam, kam potřebujete. Proto byste měli letní měsíce využít k tomu, abyste maximalizovali své úsilí a snažili se ze své činnosti dostat opravdu maximum. Příroda vám to pak vrátí v maximální prosperitě. Pokud se tedy opravdu snažíte dosáhnout svých cílů, pak právě v tomto období nepolevujte. Naopak, zařaďte nejvyšší rychlost a dejte do toho všechno. Většinu této energie získáte od vládnoucího Ohně.

Vše má však dvě strany téže mince. I kvalita a síla ohně může mít nepříznivé a až zničující účinky. Energie Ohně přináší život ale i smrt. Oheň vás může příjemně ohřát, ale také spálit. Jeho světlo vám může ukázat cestu, ale také vás oslepit. Proto si musíte dávat velký pozor na správnou míru využití jeho síly. Protože jeho síla bude přinášet také velkou nerovnováhu mezi aktivitou a odpočinkem, je důležité, abyste v tomto období věnovali vědomou pozornost odpočinku. Aktivní Oheň vás totiž bude neustále „poňoukat“ k aktivitě. Bude vám dávat sílu, takže ani nemusíte cítit únavu. Vaše tělo, orgány i mysl však nejsou nastaveny na kontinuální maximální výkon. Proto se musíte naučit dělat dostatečné přestávky a pauzy na odpočinek – a to jak fyzický, tak i psychický. Hlavně se vyhýbejte tzv. kumulacím Ohňů, tj. nevyužívat více zdrojů Ohně najednou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jirka Černák | pátek 3.6.2016 8:21 | karma článku: 8,32 | přečteno: 238x