Jak nová doba mění váš život

Přišel čas, kdy stále více lidí se začíná zamýšlet nad svým životem, jeho smyslem. Lidé chtějí vědět, jak svět a život funguje. Snaží se poznat, pochopit a využít zákony a principy, na kterých vše stojí.

I vy se dříve či později budete ptát: „Co a jak mám dělat?“ My vám tyto otázky pomáháme zodpovědět.

Lidstvo se vyvíjelo, vyvíjí a bude dále vyvíjet. Jsme nejrychleji se vyvíjející entita v námi známém světě. Tak velký pokrok ve vývoji neudělala žádná jiná stvoření. Hurá – mohli byste zvolat. Ale vše má dvě strany téže mince. A my lidé máme jednu špatnou vlastnost – vždy vidíme jen tu jednu stranu. Lidé se tak obrovsky posunuly v materiálním směru svého vývoje. Máme všechno. Všechny naše materiální potřeby nejsou jen uspokojeny, ale jejich uspokojování je nadmíru překročeno několikanásobně. Všeho máme daleko víc, než jsme skutečně schopni využít, spotřebovat. Stačí se jen chvíli procházet po velkém nákupním centru a hned vám bude jasné, že to všechno se nedá sníst, vypít, unosit, použít….. Náš vnější svět je v přebytku. O co bohatší jsou lidé zvenčí, o to chudší jsou uvnitř. Je to klasický zákon rovnováhy, který ovládá vše v přírodě, tedy i životy lidí.  Protože člověk není jen materiální bytost, ale i bytost duchovní (člověk je Jin-Jangová entita), obrovský růst v materiální sféře způsobil, že naše duchovní potřeby jsou zanedbány. Proto v nové moderní době bude stále více a více růst potřeba duchovní energie. Soustředění na vnější aspekty života se přesunou na pozornost studia našeho nitra. Je to nový trend moderní doby.

Podle čínské kosmologie jsou časové cykly dlouhé 900 let, které přesouvají Jin a Jang mezi východní polokoulí a západní polokoulí. Nové devítisetletí, které začalo v roce 1864, přesunulo jinovou (materiální) energii na východ a jangovou (duchovní) na západ. A proto se západní civilizace stále více zajímá o duchovní aspekty života. Duchovní potřeby budou pro naši západní civilizaci stále důležitější. V materiální oblasti jsme již více než naplnění a proto nyní potřebujeme i duchovní naplnění, aby došlo opět k rovnováze. Možná jste i vy již zaznamenali větší zájem o duchovní aspekty života. Můžete je studovat společně s námi. Pomohou vám pochopit fungování světa a života. Jangová – tedy duchovní – energie je o funkci, fugnování (Jang = funkce, Jin = hmota). Když budete rozumět, na jakých principech a zákonech svět a život funguje, můžete to využít pro zlepšení a zkvalitnění svého života. Budete využívat jen to, co ve vašem životě funguje a eliminujete vše, co vám neslouží a jen vás vyčerpává. Život je tak přeplněn materiální energií, všeho je tak moc, že lidé se již přestávají orientovat, neumí se rozhodovat a začínají hledat novou cestu.

Moje životní rovnováha

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jirka Černák | pátek 22.4.2016 12:07 | karma článku: 9,70 | přečteno: 331x