Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Energiím v říjnu vládne PES

Říjen je velmi zvláštní měsíc. Vládnou mu dvě energie – energie elementu Kovu a Země. Garantem měsíce pak je Pes. Je to poměrně těžké období, hlavně pro psychiku. Proto je důležité se co nejvíce řídit jeho pravidly. Začíná 24.9.

Říjen je velmi důležitý měsíc. Je posledním měsícem, kdy se můžete dobře připravit na „přežití“ nejtěžšího období v roce –zimy. Určitě znáte přísloví: „Buď připraven, až se zima zeptá, co jsi dělal v létě.“ A buďte si jisti, že se zima zeptá. Nejen, že se zeptá, ale podrobí vás i velmi těžké zkoušce. Pokud neobstojíte, přijdete o mnoho energie a síly. Oslabeni tak budete vstupovat do nového roku a o to horší výsledky pak v novém roce dosáhnete. Musíte tedy do zimního období vstoupit co nejsilnější. Právě proto měsíci říjnu vládne velmi specifický garant – Pes. Ten přebírá vládu po Kohoutovi, který vám měl pomoci vše řádně a včas dokončit. Vše dotáhnout do potřebných detailů, nic neponechávat náhodě a jasně se připravit na další období. Čím lépe jste vše dokončili, čím větších výsledků jste dosáhli, o to snadnější pro vás bude zvládnout těžké období zimy.

Pes přichází s velmi silnou energií elementu Kovu. Je to jangový Kov, tedy velmi silný, tvrdý, ale zároveň také křehký. Proto není vůbec radno brát něco na lehkou váhu. Hlavní úlohou Psa je, aby výsledky vašeho celoročního snažení ochránil. Jako hlavní nástroj k této obraně používá pravidla, řád a předem daný pořádek. Již není čas na hrátky léta či hravé Opice, která vládla v srpnu. Říjen je doba, kdy vše musíte brát s co největší zodpovědností a vážností. Jste tak sami zodpovědní za to, jak silní nebo naopak slabí vejdete do nového roku.

Vaším hlavním úkolem je vše chránit, aby nic nebylo oslabeno či zničeno. Dbejte tedy na to, že vše, co v říjnu děláte, vede k posilování energie a k jejímu uchování. Není dobré v tomto období nijak hýřit a výsledky své celoroční práce jakkoliv plýtvat. Ujistěte se, že všeho máte dostatek a že vše je dostatečně zabezpečeno.

Týká se to jak majetku, tak právních záležitostí, tak i vaší energie – zdraví.

Prvním vaším úkolem je, abyste se přesvědčili, že je dobře ochráněn váš majetek – jak hmotný, tak finanční. Projděte si všechny smlouvy a ujistěte se, že nemůže dojít k nějakému nepříjemnému a neočekávanému problému. Pokud si nejste jisti, pak vše raději ještě dotáhněte do konce.

U hmotného majetku a nemovitostí se ujistěte, že jsou dobře zabezpečeny proti krádežím a nelegálním vniknutím. Pokud je to potřeba, zajistěte svůj majetek potřebným bezpečnostním opatřením, alarmy, kamerami, novými zámky, dveřmi a podobně. Pokud vlastníte pozemky, pak se ujistěte, že jsou dobře oplocené a chráněné.

Co se týče vašeho finančního majetku, pak je důležité, abyste si byli jisti, že nemůžete nijak tratit. Zkontrolujte své smlouvy s bankami, investičními fondy, akciovými fondy apod. Vaše úspory a investice nesmí v následujícím období být nijak ohroženy.

Další důležitou ochranou je péče o vaše zdraví. Přichází období, kdy všechny energie slábnou a tělo bude více náchylné k nemocím. Funkcí kovového Psa je, abyste měli posílenou svoji imunitu. Dodržujte pravidla správné výživy. Ta je zdrojem nejdůležitější energie pro vaše tělo. Ubezpečte se, že vám nechybí žádné vitamíny a minerály. Nejlepším zdrojem jsou potraviny z letošní sklizně – ovoce a zelenina. Ubezpečte se, že vše je řádně uskladněno, aby se nic nekazilo, neplesnivělo či přes zimu nezmrzlo.

Nejde však jen o posílení vašeho těla. Druhou vaší stránkou je vaše psychická energie. Tu musíte také posilovat. Víte, že je to právě podzim a zima, kdy je psychika nejvíce oslabena. Je to také období (hned vedle května), kdy roste počet sebevražd. Sílí deprese a daleko hůře se snáší stres. Proto je důležité, abyste se věnovali svému duchovnímu cvičení jako např. meditace, relaxační cvičení, odpočinek. Velký důraz musíte klást na dostatečný a kvalitní spánek.

Dalším zdrojem životní energie po jídle je energie prostředí, ve kterém žijete – váš domov, vaše pracovní prostředí, kde trávíte většinu svého času. Protože obecné energie klesají, je potřeba, abyste zvýšili energie v interiéru. Musíte dodat dostatek světla a tepla. Ujistěte se, že všechna vaše světla svítí dobře a jasně. Snažte se netrávit žádný čas v šeru či pološeru. Zvolte opravdu dobré žárovky s dobrým a jasným světlem. Roli světla rozhodně nepodceňujte – tma a šero snižují energie.

K energii světla patří také teplo. Ujistěte se, že vaše topení a zdroje tepla jsou v pořádku. Ani úlohu tepla nijak nepodceňujte. V interiéru byste se měli cítit příjemně jen v lehkém oblečení. Jakmile budete mít potřebu si brát svetr, tlusté ponožky apod., pak je teplo v interiéru nedostatečné. Rozhodně si dávejte pozor na prochladnutí od nohou a sezení. Chraňte si ledviny.

Kovová energie silně ovlivňuje tři důležité orgány těla: plíce, tlusté střevo a kůži. Dbejte tedy na to, abyste se nenadýchali chladného vzduchu. Dýchejte pomalu a zhluboka. Provádějte krátká dechová cvičení ráno a večer. Tlusté střevo posílíte tím, že nebudete dělat nic, co opravdu nechcete. Umění říkat NE je v tomto období opravdu velmi důležité. Vše, co ve vašem životě nechcete nebo již nepotřebujete by mělo z vašeho života odejít. Týká se to jak vašich činností, věcí, majetku, tak také lidí kolem vás. Pokud se musíte zabývat něčím či někým, koho v životě nechcete nebo nepotřebujete, bude vás to velmi vyčerpávat.

Pes má také velmi silnou potřebu a tou je loajalita. Proto všem svým blízkým dejte najevo, jak jsou pro vás důležití a že se na vás mohou vždy spolehnout. Dejte jim důkaz své loajality. Pokud někdo poruší loajalitu vůči vám, můžete to v tomto období nést velmi těžce.

Kov i Pes jsou hlavně o pravidlech a jejich dodržování. Proto se soustřeďte na to, že pravidla a zákony dodržujete. Každé porušení se vám právě v tomto období může velmi nevyplatit a sankce za porušení mohou být i velmi tvrdé.

Říjen také patří do období, kterému se říká „mezidobí země“. Vládne tedy také energie elementu Země. Ta vám umožní se na zastavit, zpomalit a dobře si promyslet další kroky na přicházející období zimy. Udělejte si jasný plán, co všechno je třeba udělat pro to, abyste do nového roku vstoupili co nejsilnější. Plán si vytvořte s co největšími detaily a pak ho jen dodržujte.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jirka Černák | úterý 29.9.2015 9:33 | karma článku: 7,14 | přečteno: 218x
  • Další články autora

Jirka Černák

Červenec- měsíc Kozy

Červenec – měsíc zábavy, festivalů, prázdnin, dovolených, užívání si radostí života, nedbalost, volnost, letní lásky.... Mohli bychom o těch „krásách“ července psát dál a dál.

1.7.2016 v 12:52 | Karma: 8,77 | Přečteno: 194x | Diskuse| Ostatní

Jirka Černák

Na co sází úspěšné rodinné firmy u nás i v zahraničí

Mnohokrát jsme zdůrazňovali, že rodinná forma podnikání je tou nejpřirozenější formou a tak i nejlepší formou pro váš život.

30.6.2016 v 8:47 | Karma: 6,68 | Přečteno: 148x | Diskuse| Ostatní

Jirka Černák

Koruna a víra

Koruna a víra vždy byly dvěma základními pilíři silné a prosperující společnosti. Vždy tu byly bok po boku světská a duchovní energie. Pokud vládly ruku v ruce, všem se dařilo. Vždy tu byla koruna a kněžské roucho.

29.6.2016 v 8:58 | Karma: 10,32 | Přečteno: 225x | Diskuse| Ostatní

Jirka Černák

Naučte se dávat bez nároku na odměnu - přijde sama

Tato výzva je stará mnoho tisíc let. Objevuje se ve všech starých moudrých textech a knihách, Tao Te Ťing (Dao De Ying) nebo Bibli nevyjímaje.

28.6.2016 v 9:00 | Karma: 11,09 | Přečteno: 390x | Diskuse| Ostatní

Jirka Černák

Jsem Tapír, Zajíc, Had a Kůň.... a ty?

.....a také dvojité Dřevo, dvojitý Oheň a dvojitá Země. Navíc 7-8-3 a také 27. Ano, toto všechno bych mohl být JÁ.

24.6.2016 v 8:40 | Karma: 9,98 | Přečteno: 137x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

Sudetští Němci pořádají třídenní sjezd. Zúčastní se český velvyslanec

17. května 2024  6:15

V bavorském Augšpurku začíná třídenní sudetoněmecký sjezd, který se krátce před volbami do...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 298x
Vydavatel týdeníku HAPPYWEEK
Zakladatel Akademie štěstí
(První vzdělávání o štěstí v ČR)
ČERNÁK INTERIOR DESIGN - designer a Feng Shui poradce
FENG SHUI CLUB - zakladatel
Start-up poradce
Talent Management & Personal Typology - trenér, kouč
Strategické plánování - poradce

Kouč, trenér, poradce, prezentátor
Holistická alternativní psychologie
Feng Shui poradce
Yi Jing (I-Ching, I-Ťing) konzultant
Hlavní kompetence: osobní a firemní rozvoj

Specialista: Marketing, Komunikace, Holistická alternativní psychologie, I-Ťing, Feng Shui, Čínská kosmologie, Reiki

Akademie štěstí - info ZDE

Blog Akademie štěstí - info ZDE

Seznam rubrik