Článek ve Washington Post:

Tento týden se v celoplošném televizním vysílání stanice CNN vyjádřil český velvyslanec na položenou otázku ohledně nedávné cesty Baracka Obamy do Číny.

 Pan velvyslanec poznamenal, že nemíní mluvit do programu amerického prezidenta. Nicméně se domnívá, že by si napříště měl Obama rozmyslet cestovat do komunistické země, která nedodržuje lidská práva. Obzvláště míra servility, kterou prokázal tím, že se před kamerami natřásal v národním čínském pyžamu, již byla za hranou. "Takto se nechoval ani Zeman", podotkl velvyslanec.  Barack Obama se omluvil českému velvyslanci za celou akci a jako krok k zachování dobrých vztahů ho pozval do Bílého domu tuto neděli na sváteční hamburger. Ve svém prohlášení zdůraznil, že při plánování dalších mezistátních  návštěv bude prozíravější a všechny nejprve s českým velvyslancem konzultuje. Angela Merkelová se k tomuto odhodlání připojila.

 Zdá se vám to jako nesmysl? Samozřejmě. Nesmysl ale není podobná příhoda , která se udála v českém mediálním prostoru. Z úst amerického velvyslance Schapira zazněla podobná kritika směrem k českému prezidentovi. A světe div se, všichni očekávají podobný nesmysl od Zemana.  Z jakého důvodu, bůh suď. Možná, že bychom už měli dostat do hlav a srdcí trochu hrdosti a přestat se pořád klanět na jednu či druhou stranu.  Zeman to předvedl za nás a mnohým se to nelíbí. Ještě to nějaký čas asi bude trvat ale jsem optimista.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Vondráček | úterý 7.4.2015 17:26 | karma článku: 38,16 | přečteno: 1726x