Trest smrti? ... ukamenováním.

Norský vrah si nezaslouží jakékoli slitování. Ba co víc, nezaslouží si ani tolik medializace a prostoru pro vysvětlování (omluvu)svých činů, protože není co omlouvat a vysvětlovat. On si nezaslouží ani tyto řádky. Ale co si vlastně zaslouží?

Zaslouží si trest smrti. Bezpochyby ano. I takový trest se ovšem zdá mírný, vzhledem k tomu co udělal, kolika rodinám zničil životy, kolik utrpení způsobil matkám a otcům. Tento čin v nich zanechal nesmazatelnou ránu, která se nezhojí do konce jejich životů. A mimořádný čin zaslouží mimořádnou "odměnu".

Žádný trest pro hromadného vraha není dost velký. Měl by před smrtí trpět. V jeho případě by se hodil trest smrti ukamenováním. Jinak naprosto nehumánní trest zde ani zdaleka neodpovídá neštěstí, které způsobil a společenské nebezpečnosti hromadného vraha.

Dvacetiletý žalář, je totiž jen plivnutím do tváře celé společnosti, která ho tam bude živit, šatit a starat se o jeho důstojné zacházení a dodržování lidských práv v nápravném zařízení.

Snad jen malý dovětek a otázku. Kde byly všechny tajné služby, policie a vůbec celá síť bezpečnostních složek včetně práskačů a tajných spolupracovníků? Jak je možné, že někdo cestuje po Evropě, snaží se nakoupit zbraně, plánuje útok, nacvičuje ho a nikoho to nezajímá a nikdo na to nepřijde? Je to zarážející především u stoupence extrémní pravice, který si veřejně vytkl politické cíle a veřejně se k nim hlásil …

Přeji všem , kterých se tento čin dotkl, aby v sobě našli sílu překonat tu velkou bolest na kterou není  lék.

Autor: Jiří Verner | pondělí 25.7.2011 13:38 | karma článku: 19,13 | přečteno: 1800x
  • Další články autora

Jiří Verner

Všechno špatně ...

15.5.2012 v 15:44 | Karma: 24,37

Jiří Verner

S mrtvolou na zádech

27.10.2011 v 9:11 | Karma: 21,00

Jiří Verner

Holky neblbněte!

22.9.2011 v 14:17 | Karma: 26,67