USA a NATO si dělají z lidí kozy

Ruský humanitární konvoj bezprecedentně porušil svrchovanost Ukrajiny a musí se okamžitě vrátit do Ruska. Několik speciálních jednotek americké armády týdny tajně působilo v Sýrii v akci na záchranu rukojmí. Vojáci v průběhu mise pobili řadu islamistů, sami měli pouze jednoho zraněného.

Kdyby nešlo o lidské životy a neuvěřitelnou krutost, která jejich ztrátu provází, byl by uvedený schizofrénní přístup USA a NATO k mezinárodnímu právu a státní suverenitě alespoň v našich končinách stále ještě přemýšlivých lidí poněkud k smíchu.  Co se ale odehrává v těch nadutých hlavách světových pohlavárů? Jakou nadřazenost si přivlastňují? Ukrajina je suverénní stát! Sýrie snad taky. V Sýrii je ale válka a vraždí se tam civilní obyvatelstvo. A dál už nemá smysl porovnávat.

Pentagon dnes tvrdě varoval Čínu kvůli největší vojenské provokaci od konce studené války. Čínský stihač protivzdušné obrany státu proletěl pouhých deset metrů nad nejmodernějším americkým špionážním letounem P8 Poseidon - ELINT, který asi 130 km od čínských hranic zjišťoval, co mají turisté na nedaleké pláži k obědu a o čem tlachají do svých mobilních telefonů. Při dalším manévru čínský pilot ukázal americkým kolegům, že nese pod křídly protiletecké střely. Nevídaná drzost.

Letka kanadských stihačů F 18 v září ukončí svou misi v Rumunsku a přemístí se v počtu dvou set mužů do Litvy, aby pomáhala umravnit případné ruské agresivní choutky.

Rusové mají v současné době sotva dva tucty letadel schopných doletět k americkému pobřeží, nafotit tam jídelní lístky a vrátit se zpátky. Číňané ani jeden. Zatím. Ale jsou rychlí a šikovní. A jak dobře víme od našich papalášů, hlavně též agresivní. Nebo je to snad trochu jinak?

Autor: Jiří Švejda | pátek 22.8.2014 21:44 | karma článku: 33,22 | přečteno: 2049x