Inaugurační projev: Na novináře pal!

Zdá se, že pan prezident si ani dnes neodpustil "spojovat" naší společnost a zaútočil na novináře a Českou Televizi, protože prý není dost objektivní. Podle vzoru stát jsem Já se zřejmě objektivita vykládá jinak.

Ostatně pan prezident nezapomíná a je třeba všechny zúčastněné prezidentské kampaně po zásluze odměnit a ty ostatní potrestat. Vůbec bych se nedivil kdyby příští rok byl pan Soukup mezi kandidáty na státní vyznamenání a někteří moderátoři České Televize si zakládali svoje internetová videa, protože o jejich služby už nadále není zájem.

Inu zdá se že nyní opravdu nadešel čas zavřít ústa "pražské kavárně". Pan prezident je zjevně při chuti takže mu určitě nebude stačit si Peroutkou vytřít krk. Je docela možné že pro své nápady najde sluchu, vždyť jenom známý poslanec Ondračka, který byl tak "sprostě vyštván" od kontroly policie navrhoval, že by urážka hlavy státu měla být nejlépe opět trestná příjemným posezením v chládku.

Také vás děsí představa, že stačí drobný překlep a za oslovení pane prasidente půjdete sedět? Myslím, že už není možné dále mlčet a nekomentovat současnou situaci. Už mi lezou krkem všechny demagogické komentáře které jako na povel zaplevelily český internet a jsou jako přes kopírák. Mám plné zuby snah o to přepsat historii, snah očernit listopad 89, Václava Havla a další osobnosti české historie. Myslím, že demokracie a kapitalismus si na nás vybrali svou daň. Zapomněli jsme, co je důležité - že to nejsou jen peníze, ale že jsou i jiné, větší hodnoty, které se neměří zahraničním obchodem a růstem HDP.

Slyšeli jste snad třeba Masaryka, že by se jim věnoval ve svém novoročním projevu? Ne, protože nejsou důležité a štěstí vám rozhodně nepřinesou. Je to závist, chamtivost, lež a nenávist co rozděluje tuto společnost, nikoliv to, kdo zrovna sedí na Hradě. Myslím, že je potřeba si znovu přečíst jaké motto je na vlajce která tam vlaje a zachovat se podle toho. Protože pravda a láska je opravdu nejlepší nástroj jak čelit propagandě. Ukazuje totiž krásně ten protipól - lež a nenávist ve své nahotě. Nenechte se tím oslepit a otupět. Má cenu vidět fakta, hledat pravdu a nepropadat skepsi že všechno je jedno.

Proto tolik vadí Česká Televize a někteří další jedinci, protože v rámci možností plus mínus autobus ukazují svět takový jaký je. A to se žádným demagogům a manipulátorům nehodí, protože je pak jasné jaký nesmysl a blábol jsou jejich imaginární nepřátelé proti kterým tak horlivě bojují.

Tento týden jsme měli šanci vidět, že nic jako pražská kavárna není, že lidem opravdu záleží na demokracii a nenechají si jí sebrat - ať už je to Praha, Plzeň, Brno nebo Ostrava. Je toho mnoho co nás spojuje, a pokud budeme držet pospolu tak si demokracii nenecháme vzít.

 

Autor: Jiří Starý | čtvrtek 8.3.2018 22:26 | karma článku: 19,97 | přečteno: 515x