Eurovolby - 5 osobnostní z 5ti stran aneb koho volit

Volby do evropského parlamentu se tradičně potýkají s mizernou účastí i když je koho volit. Naopak Váš hlas má skoro 4-násobnou váhu protože skoro nikdo si na tyto volby neudělá čas.Váš hlas má tedy váhu i všech nezúčastněných.

Můžete tedy něco změnit. Velká většina našich zákonů vychází tak nebo onak z nějakého evropského nařízení. Přiznám se vám, jsem trochu magor na politiku, rád se v tom bahnu rochním a přijde mi trochu hloupé nemít názor na to koho volit. Často se mluví o tom že v politice nejsou osobnosti, ale já nesouhlasím... spíš je jich jenom málo a nejsou dost vidět. Tak jsem se rozhodl vybrat jich 5 z 5 různých stran, protože mi přišlo škoda že nemůžu dát hlas všem a musím si vybrat jen jednu stranu, a byla by škoda kdyby někdo zapadl. Třeba si i vy vyberete.... Nemusí to být někdo tady, hlavní je když půjdete volit.

 

Pavel Telička (Hlas)

Vedl přístupové jednání k Evropské unii a v nynějším europarlamentu je místopředsedou. Je pragmatik a Babišovi "skočil na špek" ale stále věří na politiku jako službu lidu.

Video:  https://video.aktualne.cz/pavel-telicka/l~i:keyword:63082/

 

Luděk Niedermayer(STAN a TOP09)

Má rozumně pro-evropský přístup a mnoho zkušeností z doby kdy byl ve vedení ČNB

Video: https://video.aktualne.cz/dvtv/niedermayer-odchod-z-eu-by-pro-nas-byl-katastrofou-zajmem-ce/r~2e1adad07a1a11e9a049ac1f6b220ee8/

 

Jaromír Štětina (Evropa společně)

Válečný reportér a hlasitý kritik Ruska a jeho okupace Ukrajiny. Pokud vás znervózňuje co dělá Rusko, tak je určitě dobrou volbou.

Video: https://video.aktualne.cz/dvtv/stetina-zajmy-volicu-ano-hajit-nebudu-jen-tech-svych-zeman-b/r~beb0a954765e11e9b9980cc47ab5f122/?redirected=1558388225

 

 

Markéta Gregorová (Piráti)

Předsedkyně mezinárodní pirátské strany a je spoluzodpovědná za jejich program. Piráti prosazují ekologii bez ideologie a politiku založenou na velkých datech, osobních svobodách a faktech na prvních místech - nikoliv na falešných emocích.

video: https://www.youtube.com/watch?v=07u_poWU4n8

 

Uhodnete kdo je mým pátým kandidátem ? Ano ? Nebo ne? Kdo se trefí první, má u mě malého bezvýznamného bludišťáka. :) Každopádně doufám že se koncem týdne potkáme u voleb. Hezký den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Starý | pondělí 20.5.2019 23:58 | karma článku: 7,38 | přečteno: 192x