Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

2. 10. 2011 2:18
aha

hledate podnajem.... rad byste nekomu ukradl co neni vase

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

28. 9. 2011 8:04
Nové paradigma?

Podle nadpisu jsem čekal něco o neutrinech, cernu a rychlosti světla. A vylezou z toho sto let starý anarchistický kecyRv

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

27. 9. 2011 5:52
demokracie

všechny vaše "revoluce" se ohámějí demokraciíí a svobodou. Proč tedy nutí ostatní chovat se jako oni, ať se zůčastní voleb , vyhrajou je a pak si dělají ty svý změny. Pokud je jich na náměstí svobody pár set a tvrdí že zastupují 99 procent lidí tak jsou horší než ti dnešní mocipáni, kteří sice 99 procent hlasů nemají, ale aby mohli vládnout mají alespoň chatrnou většinu. Pokud hlásají svobodu pro všechny, tak díky, já využiju své svobody a nepodpořím je. Mně vyhovuje to jak to je a žádný přerozdělování majetků nechci. To vaše nový paradigma je úplně normální komunismus, nic víc.

1 0
možnosti
K

kaktusak

28. 9. 2011 1:47
Re: demokracie

Ukazuje se, že velké majetky vznikly většinou krádeží, podvodem a vykořisťováním, bylo by tedy jedině spravedlivé je přerozdělit.

0 0
možnosti
P

pavel144

27. 9. 2011 0:04
Zse je návrh úplně nového systému

Dnes je jasné, že veškeré režimy, které byly do dneška použity za posledních asi 300let byly špatné, neboť všechny měly zanešen jeden společný nedostatek -úmyslně zavedený vir, jež je nazýván též ÚROK . Jasně se ukázalo, že díky úroku vznikají periodické krize, které vždy končily válkou. Úrok je prostředníkem vládnoucích elit(globálních bankéřů) jak postupně celé lidstvo uvést do ekonomického zotročení a jak přesunout majetek nejen lidí, ale i států a území, k sobě. Myslím, že nyní jsme svědkem této gradace. Celé je to možné vysledovat a viníka při hloubkové analýze jasně určit - ano, je to opravdu úrok! Pokud tedy voláte po opravdovém řešení (ne jen alternativě) pak je zde: http://www.ekonomickareforma.cz/pdf/reforma.pdf a máte možnost o něm diskutovat na: http://ekonomickareforma.ning.com/ Důrazně ale doporučuji si celý návrh nejdříve přečíst na předchozím odkazu. Ušetří to každému mnoho zbytečných otázek.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

27. 9. 2011 7:20
Re: Zse je návrh úplně nového systému

Bez úroku vám nikdo nic nepůjčí. Úrok je platba ze to že vám někdo dává na určitou dobu k dispozici prostředky které v danou chvíli k ničemu nepotřebuje.

Bez úroku budete mít skutečně jenom na to na co si sám vyděláte... napřed ušetříte a pak koupíte. Já osobně nemám nic proti takovému systému ale 99 procentům lidí v Evropě by muselo změnit svůj styl nakupování a odepřít si hodně luxusu

0 0
možnosti
RH

Kruton

26. 9. 2011 21:03
Nové paradigma?

Ty fráze o prohnilém kapitalismu jsou sice pěkné, ale chybí jaksi propracovaná alternativa. Zatím jde jen o zoufalé projevy odporu vůči něčemu, ale odmítání starého paradigmatu neznamená alternativu, naopak tyto neurčitosti potvrzují kapitalismus jako jediný funkční ekonomický model. Nas.anost lidí nemůže produkovat nic dobrého a vámi uváděný Island byl ukázkou nesmyslnosti takových postupů. Jako byste nechal hlasovat dlužníky o splácení dluhu. Poškození britských investorů (což můžou být např. důchodové fondy pracujících) není žádnou výhodou pro budoucnost Islandu. Jde o bohapusté plkání. Pokud máte alternativu k současnému režimu, tak sem s ní, pokud ne, pak jste jen krafal a fakticky potvrzujete legitimitu kapitalismu.

2 0
možnosti
K

kaktusak

26. 9. 2011 22:05
Re: Nové paradigma?

Jedinou reálnou a vyzkoušenou alternativou je socialismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1320x
Po listopadu 1989 novinář, překladatel a dramaturg, předtím většinou knihovník, redaktor a topič. Nyní redaktor internetového časopisu.