Jak přežít vycházku s dvouletým svištěm

Otcové. Chlapi. Venčení dítěte je výzva. Zkouška, kolik vydrží vaše nervy, na které umí naši malí povstalci brnkat hodně dobře. Následující řádky vysloveně nejsou pro matky. Těch se to netýká. Ty ať si venčí dítě po svém, jde jim to podstatně líp. Nemusí řešit otázky typu: „Co mu (jí) dám na sebe?“ nebo „Co budeme venku dělat?“. Buďte si jistí, že ženské to vždycky ví.

Takže pánové, tady je zevrubný návod na venčení vašeho – ať už relativně poslušného či nesnesitelně rozmazleného – sviště.

- Zkontrolujte, jaké je venku počasí. Hlavně v chladnějších měsících. To je základ. Pokud totiž dítě oblečete málo, hrozí viróza či v horším případě třeba angína. Doma zapomeňte na výmluvy a smiřte se s týdnem (minimálně) bez sexu. Pokud se sami oblečete málo a výsledkem bude téměř smrtelná rýmečka, vaší partnerce to bude fuk. Hlavně, že se dítě vrátí zdravé.

 

- Neřešte cíl cesty. Dítě ho naplánuje za vás. Mezi výjimky patří cílený výlet do obchodu a podobně. Tam chodí děti rády. Šel jsem si tak párkrát s dcerkou po chodníku a najednou chtěl zabočit mezi paneláky. Malá se hystericky rozeřvala, že tak to teda ne. Naznačila, že si půjde svojí trasou. V takových případech se dá zachovat různě. Co se nedá, tak zachovat chladná hlava. Protože jako chlap, před tím dosud relativně hodným dítětem, aktuálně však malým frackem, ze svého neustoupíte. Na to jste příliš velký sobec. Nesobci mají ohromnou výhodu.

 

- Venku dítě něčím zaujměte. Nejlepší je to, co bude bavit i vás. Doporučuji házení kamínků či klacíků z mostu do potoka či řeky. Pokud jste neschopný a nenapadne vás lautr nic (a nemáte u baráku potok či řeku), nezoufejte, dítě si poradí a samo vás navede. Na rozdíl od vás jde o inteligentního tvora. Je to tím raným věkem a neopotřebovaným mozkem. Později zblbne jako vy.

 

- Neptejte se dítěte, jestli s sebou chce na procházku motorku, kočárek či něco jiného. Kousek od domu vám všechny tyto kraviny přistanou v ruce a potáhnete je zbytek cesty. Znám však i pár případů, kdy dítě celou cestu jede na motorce či tlačí kočárek. Važte si těchto skvělých chvil.

 

- Vezměte s sebou nějaké pití. Jakmile váš špunt uvidí lahev v ruce jiného dítěte, najednou si vzpomene, že má taky žízeň. To samé platí i pro jídlo. Dětský řev uprostřed sídliště, že má hlad a chce to taky, je snem každého otce. Ať už jdete kamkoliv, skončíte v obchodě, kde svému nespokojenému rebelovi vrazíte do ruky slíbený rohlík.

Autor: Jiří Ševčík | úterý 24.3.2015 9:25 | karma článku: 14,92 | přečteno: 590x
  • Další články autora

Jiří Ševčík

Jak sa Ludin a Francek vsázali

17.5.2015 v 14:44 | Karma: 9,69

Jiří Ševčík

Co rozhodně neříkejte ženě!

16.5.2015 v 23:05 | Karma: 16,69