Diskriminace Romů ve školách? Nesmysl, ohradil se ministr

Ministr školství Marcel Chládek poslal do háje (samozřejmě diplomaticky) celý slavný průzkum Amnesty International, podle kterého dochází k diskriminaci romských dětí ve školách. Pozastavil se nad amatérismem, jaký předvedli rádoby ochránci lidských práv z této instituce při průzkumech. Ano, taky bych řekl, že si některé organizace vyloženě živí na tom, že je někdo diskriminován. Pane ministře, patří Vám palec nahoru.

Palec dolů naopak posílám organizaci, která si podle všeho nezjistí vše potřebné a na základě čehosi dělá závěry.

Tady jsou detaily. Podle médií pracovnice Amnesty International (AI) navštívila školní inspekci s tím, že vzdělávací program ostravské základní školy neodpovídá normám. A že tím pádem děti na ní nemají šanci získat patřičné znalosti jako na jiných školách.

Jenže školní inspekce nic takového nepotvrdila. Ovšem o tom, že inspektoři nic takového nezjistili, už inspektorka AI pomlčela.

Zvláštní.

Ministr Chládek diskriminaci Romů v českém školství rezolutně odmítl a neodpustil si poznámku, že je to pro organizace typu AI asi skvělý byznys. Vadí jim, že snaha o začlenění sociálně zněvýhodněných dětí (nejsou to samozřejmě jen Romové, ale většinou asi ano) nese jisté ovoce.

Můžeme jen doufat, že to budou neustále sladší a sladší plody, a nikoliv něco hořkého, po čem zbude nepříjemná pachuť.

Autor: Jiří Ševčík | pátek 24.4.2015 15:03 | karma článku: 32,52 | přečteno: 1255x
  • Další články autora

Jiří Ševčík

Jak sa Ludin a Francek vsázali

17.5.2015 v 14:44 | Karma: 9,69

Jiří Ševčík

Co rozhodně neříkejte ženě!

16.5.2015 v 23:05 | Karma: 16,69