Prezidentská volba – loutkové divadlo s pimprlátky na nitkách

Tak a je to tady, únor s osmičkou na konci a rudo-oranžoví pohrobci vystrkují růžky. Nejsmutnější ovšem je, že jim k tomu přizvukují relativně demokratičtější strany lidovců a zelených. Dnes se pánové z oranžové pracky už ani nesnaží skrýt za vzletnými hesly a zcela otevřeně přiznávají jejich pravý důvod tlaku na veřejnou volbu, strach z poslanců vlastní strany.

Tak a je to tady, únor s osmičkou na konci a rudo-oranžoví pohrobci vystrkují růžky. Nejsmutnější ovšem je, že jim k tomu přizvukují relativně demokratičtější strany lidovců a zelených.

Dnes se pánové z oranžové pracky už ani nesnaží skrýt za vzletnými hesly a zcela otevřeně jejich pravý důvod tlaku na veřejnou volbu, z poslanců vlastní strany.

Kam se to proboha vracíme ??

To opravdu chceme dobu, kdy všichni zvedali ruku aniž by věděli proč, jen proto aby měli klid, aby se nemuseli bát zastršování , výhružek hrstky kariéristů, kteří vždy byli jsou a vždy budou ?

To jsou opravdu všichni slušní lidé, kteří z vlastní vůle a tajně volili sociální demokracii v tajných volbách, přesvědčeni o tom, že je Paroubek a jeho všehoschopná klika, neštítící se ohnout ústavu pro svůj prospěch, tím ideálním řešením pro budoucnost strany a všech poctivých lidí v naší zemi?

To jsme již zapomněli na památný Paroubkův projev těsně po volbách 2006 ??

To jsme již zapomněli, jak podobným způsobem více jak měsíc blokovali členové KSČSSD volbu předsedy sněmovny, jenom proto, že byla tajná ?

Proč je volba předsedy sněmovny tajná a prezidentská volba by být neměla ???

Postoj lidovců a zelených je ovšem totálně zarážející.

U zelených zdá se osobní antipatie a jakýsi pokus o vzdor, jaksi zatemňuje reálné myšlení. Je naprosto v pořádku, že máte páni zelení svého kandidáta a že jej budete volit, ale to jste opravdu schopni spřáhnout se i s čertem nebo marťany, jen proto aby jste nenáviděnému Klausovi způsobili potíže? Neuvědomujete si, co všechno můžete způsobit ?? Nechápete, že jste zneužíváni a v případě nepotřeby budete nemilosrdně odkopnuti ??? Mstivý předseda K-Oranjes Vám nikdy neodpustí koalici, s kterou jste jej dostali od koryta !!!

A páni lidovci ? Kam Vás ta nejednota až zavede? To jste opravdu schopni kolaborace s kdekým?. Transparentnost Vašich názorů ? Ode zdi ke zdi ? I pro Vás platí to samé, v případě nepotřeby budete nemilosrdně odkopnuti jak prašiví psi !!!

Proč se vlastně plýtvá stamiliony při přípravě loutkového divadla na Pražském hradě ?

Nestačilo by místo cca dvou set osmdesáti židlí jen pět ?

To Vám najednou nevadí zbytečné rozhazování veřejných peněz ?

A pan Švejnar? To Vám opravdu natolik zatemnili mozek? To jste opravdu schopen takových názorových veletočů? Vždyť už dnes nejste kandidátem, ale pouhým nástrojem ve špinavém boji o moc v tomto státě.

Za tohoto stavu by pro Vás a Vaši budoucnost bylo nejčestnější se vzdát kandidatury.

A páni poslanci a senátoři? Máte jedinečnou šanci poprat se se svým svědomím. Všichni ti, kteří mají jiný názor než jejich šéfové, by neměli strčit hlavu do písku a splnit svůj slib, který dali své vlasti a ne moci chtivým jedincům.

Důstojnost volby prezidenta v takové šaškárně již utrpěla takový šrám, že nechci a nebudu loutkové divadlo s kašpárky na provázcích sledovat.

Autor: Jiří Mlejnek | pátek 8.2.2008 8:39 | karma článku: 23,44 | přečteno: 1160x