Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jiří Čunku tenhle průšvih asi nerozchodíš !

Pro televizního diváka, byl včerejší večer ve znamení ČT. Jako vždy, obě celoplošné komerční televize v lítém boji o diváka vysílaly zhovadilosti typu „Vyhulení“ , nebo tisící díl nějakého přiblblého seriálu, na České televizi se kupodivu bylo na co dívat. Po Souboji vojevůdců na dvojce - přeskok na jedničku – výborný pořad „Na cestě po ….“. A pak přišel hřeb večera „Reportéři ČT“. Tento pořad působí pro většinu veřejně činných osob jako červený hadr na býka. Nová causa Jiřího Čunka a jeho utajené milióny je asi skutečná bomba, která náhle explodovala nad hlavami koalice.

Kolik je v té tašce ?

Včera se asi pár lidí asi nevyspalo. Nejen Čunek a jeho blízcí, ale jistojistě se orosilo čelo lidovcům, kteří tohoto kontroverzního člověka vyzvedli na pozice nejvyšší. A Topol jasný sokol? Další rána koalici, jen aby nebyla poslední ….

A co se tehdy vlastně stalo ? Jiří Čunek před lety v r.1998, jako řadový občan bydlící v paneláku a s rodinnými příjmy na hranici životního minima (ostatně jako většina národa) , pobírající nemalé sociální dávky, zčistajasna někde vykouzlil 3 a půl miliónu, které natřikrát uložil do různých bank s neplatnou (kdysi ztracenou) občankou a v jednom případě i na cizí účet, ke kterému měl zřízena dispoziční práva.

Nebudu se dlouze zabývat zabývat morálností a podstatou věci. Kdybychom měli křišťálovou kouli a mohli do ní nahlížet, změnil by se náš drahý Kocourkov v jedno velké vězení, neboť lidí , kteří mají podobné máslo na hlavě jsou statisíce.

Mě spíš vadí až primitivní naivita pana Čunka. Jen blázen by snad mohl jednat takto hloupě. S nelegální občankou a černými penězi jde do banky , ve které záznam transakce navždy zůstane? A ten trapný pokus přehnat peníze přes konto na jiné jméno, z kterého peníze může a skutečně vybral ? Bohužel toto jednání lze ve všech případech považovat jako záměrná snaha cosi zatajit a zakrýt.

A co na to zákon? Pokud pan Čunek peníze skutečně získal, bylo jeho povinností tento příjem daňově přiznat. Jestliže tak neučinil , dopustil se několika závažných porušení zákona. Nejenže neodvedl daň z příjmu ( z 3,5milonu dost značnou) , ale v klidu dál pobíral sociální dávky, což v řeči zákona je trestným činem. Představme si, jak by státní mašinérie zametla s každým obyčejným človíčkem. Předně by tomuto hříšníkovi doměřila daň z přímu a k ní by přibylo obrovské penále za 9 let prodlení ! Poté by se na něj vrhla sociálka, které by musel vrátit všechny neoprávněně obdržené dávky a opět s příslušným penále. Nechci zabíhat do detailů, ale odhadem peníze, které by měl vrátit státu, by původní částku převyšovaly.

Dalším aspektem je politický dopad celé kausy. Člověk, který je místopředsedou vlády, předsedou koaliční strany vědomě a cíleně spáchal něco nelgálního. Ovšem pro skupinu lidí (myslím tím naše politiky) , kteří budou o jeho politickém bytí rozhodovat, není toto jednání až tak hrozné, protože většina z nich se podobných excesů asi dopustila také, divná občanská sdružení, divné nákupy akcií v poslední době to jen potvrzují.

Opozice může slavit. To je rána do vazu koalice, kterou nečekali. Zklamání pravicových voličů bude asi značné a jistě se odrazí nejen na průzkumech veřejného mínění. Již vidím Paroubka a jeho ukecané nohsledy Ratha, Zaorálka, Sobotku jak se čepýří před kamerami a burcují národ ke spravedlivé odplatě, neboť jen oni jsou schopni zemi z tohoto marastu vyvést.

Ačkoli jsem byl po dlouhou dobu spíše při Vás, z pohledu nových informací , musím říci toto jediné : Křišťálově čistý pane Čunku děkujeme, odejděte.

Autor: Jiří Mlejnek | úterý 30.10.2007 7:28 | karma článku: 26,60 | přečteno: 1436x
  • Další články autora

Jiří Mlejnek

Elektronická evidence tržeb (EET) je obludný systém fízlování !!!

Ministr financí Babiš za tiché podpory všehoschopné ČSSD připravují věc, která má za cíl definitivně zlikvidovat jakoukoliv svobodu při podnikání. Zavedení EET je jen předstupeň likvidace kompletního zrušení hotovostních plateb a zrušení pěněz jako takových Fízlování a diktatura státu již dávno přesahuje všechny meze a pro parazity nalezlé v řídících složkách státu, kteří nikdy samostatně nevydělali jedinou korunu, je hotovostní platba pomocí peněz obrovským trnem v oku, protože se dá mizerně kotrolovat a regulovat.

22.3.2015 v 20:35 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1699x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Mlejnek

Babišova komanda konfiskují legálně nabyté zboží.

Většina z nás již padesátá léta nepamatuje, ale to co se děje tento týden v českých trafikách nese mnoho podobných rysů. O co vlastně jde? Další drakonické zvýšení spotřební daně na tabákové výrobky s nástupem nové mocenské garnitury přineslo i neobvyklou tvrdost při zavádění nového značení (kolků) na cigaretách.

6.3.2015 v 16:00 | Karma: 32,48 | Přečteno: 1335x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Mlejnek

Devítihlavá oranžová saň přišla pouze o jednu hlavu !!!

Vítěz letošních parlamentních voleb – tedy pravice, se raduje z výsledku voleb a hledí s nadějí na dny příští. Hnou už se konečně ledy, přestane být česká politika válkou o moc a prebendy? Dokáže nová vláda nasměrovat naši vlast na cestu postupného snižování dluhů? Dokáže se poprat se všudypřítomnou korupcí a neustále se zvětšující nezaměstnaností?

1.6.2010 v 7:30 | Karma: 32,31 | Přečteno: 1917x | Diskuse| Politika

Jiří Mlejnek

ČEZ - přání do roku 2009

PF od ČEZu, který mi přišel mailem naprosto plně a zcela vyjadřuje moje mínění o bezohledném a monoplistickém chování našeho "milovaného" ČEZU. Jedná se totiž o mnohonásobně větší okrádání a zlodějinu, než je Julínkova třicetikoruna !!! Souhlasíte se mnou ?

4.12.2008 v 10:31 | Karma: 32,67 | Přečteno: 5440x | Diskuse| Politika

Jiří Mlejnek

Morava a Tlustý pouze špičkou ledovce.....

Kauza Morava je natolik médii přetřásaná, že mi pomalu už začíná lézt krkem. Co vlastně ten Morava spáchal, V žádném případě se jej nechci zastávat, ale jedna věc je úmysl,, druhá věc je skutek a třetí je odpovědnost, morální a trestní. Jeho kauza by se dala rozdělit do dvou fází. Ta první – vyprovokovaná (Tlustý a jeho vířivka) a druhá z vlastní aktivity (dcera Zubové).

18.9.2008 v 10:15 | Karma: 25,52 | Přečteno: 1667x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2824x
Normální človíček, s obyčejnými starostmi a radostmi, který se na svět dívá více zprava a fandí všem kteří chtějí v životě něco dokázat, místo zbytečných tlachů.
Po prvních dvou příspěvcích i imunní proti komentářům.
Odkojen Zepelíny, Sabaty, Párply a Floydy, nesnáším seriály a big soutěže všeho druhu.
Objevil jsem kouzlo www, html, php, sql a ajaxu, nakukuji do flashů, avíček a digifotogalerií.
Novodobé rudochy a rudochy light považuji za největší hrozbu tomuto národu .....