Stávka odborů? Pošlete na ně policii!

Připadám si jak někdy před 60. lety. Horníci z Ostravska avizovali svůj příjezd do Práglu, aby nám tady tak trochu blokli dopravu. K podobným husarským kouskům se hlásí i poctiví pracující ze závodů po celém Česku. Spravedlivý hněv lidu nechť zasáhne současnou moc bez slitování! Uff, řeknu vám, zvracel bych.

Myslíte, že přeháním? Ani bych neřekl. Se zpolitizovanými odbory se nemůže jednat v rukavičkách. Připadám si jak někdy před 60. lety. Horníci z Ostravska avizovali svůj příjezd do Práglu, aby nám tady tak trochu blokli dopravu. K podobným husarským kouskům se hlásí i poctiví pracující ze závodů po celém Česku. Spravedlivý hněv lidu nechť zasáhne současnou moc bez slitování! Uff, řeknu vám, zvracel bych.

Nejsem fanatickým příznivcem Kalouska, knížete nebo Nečase, ale z „nevládní“ koalice ČMKOS-ČSSD-KSČM mě jímá děs a hrůza. Nikde na světě socialistické experimenty neuspěly a nepřinesly lidu bohatství a prosperitu. Tak proč se neustále k socialismu obracíme málem jako k bohu? Nyní se odborářští tatíci rozčilují nad tím, jak jim soud zatrhnul pondělní termín stávky.

Politici z ČSSD a KSČM si s nimi krásně notují. Pro šéfa ČMKOS Jarouška Zavadila je rozhodnutí soudu jen cárem papírů. Když se do soudní moci, ovšem poněkud intelektuálnějším způsobem, opře Klaus, to levičácká lůza řve jak utržená ze řetězu. Když teď ale náhodou soud složený ze starých komunistických kádrů rozhodně v neprospěch levice a odborů, tak je to najednou ohrožení demokracie a kdesi cosi.

S odboráři se, „překvapivě“, paktuje i současný předseda Senátů, bývalý odborářský boss  Štěch (rovněž také předlistopadový člen KŠC a STBák). Předseda ČSSD Bohoušek Sobotka se zase nechal slyšet, že by měl kvůli zákazu stávka v pondělním termínu odstoupit Kalousek. Ano, nejspíš by měl také prezident rozpustit parlament, armáda předat zbraně lidu a lid by měl v naši zemi konečně udělat pořádek. A hádejte, kdo by se postavil do čela naší znovuzrozené lidové demokracie? A nebo snad radši ne, zase se mi z toho trochu zvedá kufr.

Horníci, dělníci a další lůza, co se nechali zpovykat odborářskými psychopaty, by měli na vlastní kůži poznat, že i změkčelý demokratický režim dokáže být ostrý. Lidově řečeno, měl by ten hrdinný ostravský horník dostat tak trochu přes čuňu. Jestli ve čtvrtek vyjedu autem a bude mi tenhle umouněnec bránit v pohybu, možná zjistí, že i pražská „srágora“ dokáže bolestivě praštit. Když chtějí mít odbory veselo, budou to mít. Osobně jsem klidně schopen do toho jít. Nebudu to dělat pro současnou vládní koalici, ale jednoduše pro sebe. Kapišto, odboráříííí?

Tímto apeluji na ozbrojené složky České republiky, aby se jaly dělat ve čtvrtek pořádek raději sama. Pokud tedy nechtěji, aby se jim na silnicích lidi rvali jako koně…

Autor: Jiří Kohoutek | čtvrtek 16.6.2011 11:17 | karma článku: 26,73 | přečteno: 1521x