SOPL: Internet do každé rodiny ze zisků Microsoft!

Na včerejším grémiu se vrcholní představitelé Strany obrany populistické levice (SOPL) jednomyslně shodli, že po volbách naplní stranický program ze 110%. Schválili jsme bod programu „Internet do každé rodiny ze zisků Microsoft“ a odhlasovali jsme rezoluci proti démonizování pojmu POPULISMUS. Věříme, že se naše myšlenky dostanou i ke čtenářům a pravicová média je opět nezamlčí.

Jednou z nejsilnějších stránek SOPL je matematika. Umíme počítat, a proto na rozdíl od ODS víme…víme…však vy víte…ehm“, zahájil včerejší grémium předseda SOPL Kryšpín Kaňourek.

Dal tím jasný pokyn, čemu se bude strana na svém jednání věnovat. Hned na začátku schůze bylo přistoupeno k hlasování. Z 10 členů nejvyššího orgánů SOPL se plných 10 přihlásilo k tomu, abychom po volbách splnili volební program na 110%.

Poté se jednotliví členové grémia vyjadřovali k bodu volební programu nazvaném „Internet do každé rodiny ze zisků Microsoft“. Na ukázku názorové jednoty, která ve straně panuje,  přinášíme některá vyjádření našich členů:

„Já jsem toho názoru, že internet je zapotřebí. Ano, internet je nutnost. Bez něho socialismus nevybudujeme. Abych tak řekla, internet je ještě nutnější, než…“, vzala si slovo po předsedovi Karpíškovi první místopředsedkyně Jana Klánová.

„ Já bych plně podpořil názor své kolegyně. Rovněž se domnívám, že ve dnešní době to bez internetu nejde. Bez internetu nemůžete ani…“, pokračoval druhý místopředseda SOPL Jáchym Valenta.

Za ohlušujícího potlesku, ve kterém zanikla druhá část vyjádření Jáchyma Valenty, se ujal slova volební manažer Karel Mazač: „Kde kdo nám vytýká, že naše volební sliby jsou populistické. Já se vždy ptám, co je to vlastně populismus? Proč tento svébytný pojem tolik démonizujeme? Co je pro lidi a lidem, to přece není žádný populismu! Dávám tímto hlasovat, abychom odsoudili neustálé démonizování populismu!“, dal Karel mazač pokyn k hlasování, které skončilo 10:0 ve prospěch rezoluce odsuzující populismus.

Domnívám se, že internet do každé rodiny by měla zaplatit společnost Microsoft. Dosahují až příliš tučných zisků a drtivá většina pracujícího lidu z toho nic nemá. Tímto bych přikročil k hlasování, abychom si tak nějak schválili tento bod.“, zakončil za bouřlivého potlesku včerejší jednání stínový ministr financí Květoslav Nedělka.

Na závěr ještě nutno dodat, že hlasování bylo kladně přijato v poměru 10:0.

 

Irena Svolná

Tiskové oddělení SOPL

svolna@sopl.cz

 

 

 

 

Autor: Jiří Kohoutek | čtvrtek 8.4.2010 12:38 | karma článku: 13,20 | přečteno: 883x