Mišo, Bohůšu, nehlópněte!

Český stát diskriminuje kraje a vláda svými úspornými opatřeními diskriminuje občany naší vlasti. Alespoň toto si myslí Michal Hašek a Bohuslav Sobotka a s nimi patrně celá socialistická partaj. Ze všech stran slyším volání po nutných změnách v ODS. Proč se ale stejně tak nemluví o změnách v ČSSD? Tato bezesporu patří k nejsměšnějším levicovým stranám v Evropě, ale to patrně nikomu nevadí…

Michal Hašek už asi zapomněl, jak postupovaly kraje v područí sociální demokracie protizákonně, když nerespektovaly 30-ti korunové poplatky u lékaře. Ve své populistické zaslepenosti věnovali socialističtí hejtmani spoustu času a energie na to, aby dokázali poplatky obejít. „Levičák od narození“ hejtman Rath si ještě vymyslel zdarma dopravu pro školáky atd. Zeptejte se hejtmanů kolik miliónů museli vzít z peněz na výstavbu silnic, opravu komunikací a dalších potřebných věcí na to, aby mohli splnit své sliby a zajistit svým občanům bezplatné zdravotnictví. Kolik nechutných tahanic jsem musel vidět a slyšet, a to vše jen proto, aby socialisté splnili své bláhové sliby.

 

Po tom všem má hejtman Hašek tu drzost, aby uvažoval o podání žalobu. Stejně směšná je snaha ČSSD zablokovat reformy současné vlády.  Místo, aby se ČSSD chovala jako standardní opozice evropského střihu, bude svými nesmyslnými žalobami zahlcovat Ústavní soud. Pokud je snaha dát do pořádku státní rozpočet křivdou na „obyčejných lidech“, potom sehnu hřbet a nechám si křivdit třeba až do aleluja.

 

Jiří Paroubek sice v čele ČSSD již nepůsobí, ale jeho pohrobci Hašek a Sobotka nejsou o nic lepší. Proto je tato strana nevolitelná a ještě dlouho nejspíš bude. Bylo by dobré, aby si to uvědomil i ten tolikrát vzývaný „obyčejný člověk“. ˇPokud se ČSSD sníží k těmto žalobám, jedná se o obyčejnou sabotáž, který je jen prokáže, jak to socialisté myslí s tímto státem.

 

Chápu, že rozhazovačným socialistům se příčí jenom pomyslet na úspory. Oni sice tuší, že jsou potřeba, ale sami se k nim nikdy neodhodlají. Co by potom nabídli svým voličům? Volební program ČSSD by se smrsknul na „nadpis a podpis“. Pokud si ČSSD opravdu myslí, že tak má fungovat levicová strana 21. století, tak potom pardon.

 

Proto je pro mě poměrně šokující, že s touto stranou se chce v Praze a dalších krajích paktovat „pravicová“ ODS. Pokud se tak stane, dojde opravdu k onomu „vyprázdnění idejí“, o kterém často mluví prezident Klaus. Jak je možné, že v tomto případě mu to nevadí?  V takovém případě by celá ta hra na odpovědnou pravici a rozhazovačnou levici bylo jen dobře zrežírované divadlo. Nikdy jsem si o politice nedělal příliš velké iluze, ale přeci jen…někde by měly být hranice.

 

Koalice se současnou ČSSD a bratříčkování s lidmi typu Škromach, Sobotka, Hašek či Rath je cesta do pekel.  Tím pádem by pánové Nečas a spol. popřeli smysl existence své strany...Uvědomují si to vůbec?

 

 

 

 

Autor: Jiří Kohoutek | čtvrtek 4.11.2010 16:03 | karma článku: 26,06 | přečteno: 1202x