ČSSDKSČMSZKDUČSL

Jménem Strany obrany populistické levice (SOPL) bych chtěl poděkovat za srdnatý boj levicové předvolební koalice ČSSD-KSČM-SZ-KDU-ČSL, díky které se mezi lid dostane více peněz. Maminky a odbory si tak mohou zhluboka oddechnout. Miminka budou moci i nadále bumbat mléko a odboráči zase nepřjdou o své zasloužené výdobytky.

Těší nás obzvláště přístup Strany zelenách, která do jisté doby lavírovala mezi pravicí a levicí. Svým včerejším postojem však dala jasně najevo, že je naše. Ostatní tři levicové strany (ČSSD, KSČM a KDU-ČSL) nás však také velmi potěšili. Do puntíku splnily naše očekávání a také jim patří naše díky.

"Jsem pyšný na to, že včera držely všechny levicové strany basu. Je krásné zase o letech vidět, že pravice nemá šanci. Pokud se po volbách dostane do Parlamentu také SOPL, bude nám ctí rozšířit řady koalie ČSDD-KSČM-SZ a KDU-ČSL", zajíká se dojetím a radostí předseda SOPL Kryšpín Kaňourek.

Volební manažer SOPL Karel Mazač jde v euforické náladě mnohem dále: "Sešel jsem se včera na nezávazné schůzce s volebními manažery již zmíněné levicové předvolební koalice a navrhnul jsem společný postup i v předvolební kampani. Bohužel, nakonec byl zástupce ČSSS proti s tím, že naše předvolební sliby jsou si natolik podobné, že by to mohlo ČSSD v boji s ODS uškodit."

Grémium SOPL přijalo vyjádření volebního manažera ČSSD s pochopením. Je logické, že ze vzájemné spolupráce by těžila především naše strana. Věříme však, že po vítězných volbách se naše spolupráce rozvine ve všech oblastech.

K poděkování se osobně připojila také místopředsedkyně SOPL Jana Klánová: "Sama jsem na mateřské dovolení, takže nezastírám, že projednávání výše mateřské jsem sledovala i ze svého sobeckého hlediska. To však nic nemění na tom, že bych chtěla ĆSSD-KSČM-SZ i KDU-ČSL poděkovat i za svoji dcerku Aničku: kdyby už uměla mluvit, poděkovala by vám osobně. Takhle vyjadřuje svoji radost jen máváním ručiček a roztomilým žvatláním."

Na závěr bych se rád k poděkování naší levici připojil také já. Jsem moc rád, že je v našem státě stále ještě někdo, kdo myslí na obyčejné lidi. Fandím vám a mám vás rád!

 

Jiří Kohoutek

dvojče básníka SOPL Pavla Kohoutka a zaměstnanec tiskového oddělení SOPL.

kohoutekj@gmail.com

 

 

Autor: Jiří Kohoutek | středa 14.4.2010 9:10 | karma článku: 5,48 | přečteno: 498x