Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Islámský chalífát budoucnost Evropy?

  Naprosto mne uzemnilo šílené rozhodnutí Obamy, podporovat „umírněné povstalce“ proti Bašáru Assadovi. Dlouho jsem přemýšlel co (nebo kdo) ho k tak šílenému kroku vedlo. Neumím si nějak představit, že by měl neodolatelné nutkání podporovat radikální islamisty ( i kdyby mu buhví co naslibovali ohledně zdrojů syrské ropy, nikdo na světě nemůže splnit to, co islamista naslibuje nevěřícímu, to už předvedl Chomejní). Tak proč se Obama rozhodl, že jim ten boj proti legitimně zvolené vládě usnadní díky báječným americkým zbraním a materiálu. Jak elegantně a taktně pominul tu zjevnou okolnost, že islamisté, bojující v Syrii proti Bašárovi a islamisté bojující v Iráku proti všem za vytvoření chalífátu, jedno jsou. Důsledek tohoto rozhodnutí je jasný: dříve či později se naši vojáci v rámci amerického expedičního sboru utkají s teroristy, vyzbrojenými americkými zbraněmi z této pomoci. Mluvit kvůli uklidnění davů doma o umírněném islámu, je stejný blábol jako kulatá krychle či suchá voda. Islám je jen jeden. Dogmatický,nekompromisní, nemilosrdný a nediskutující. Jenže v této situaci i výměna amerického seržanta za 4 vysoké funkcionáře Al Qaidy začíná vypadat podezřele. Co vedlo vládu USA k tak razantní změně politiky vůči islámskému teroru?

 Jenže všechy tyto úvahy neodpovídají na zásadní otázku PROČ Američané podporují své úhlavní nepřátele? Pro kontrolu ropných zdrojů? To je určitě zajímavé, ale nejspíš nedostačující. Čím více nad tím přemýšlím, tím více jako by se mi do šplouchání ropy mísilo jemné cinkání zlatých mincí. Zlatý rubl, zlatý juan, proti virtuálnímu dolaru, krytému ropou. USA jde o kontrolu ropných obchodů, aby dolar zůstal krytý ropou, protože pokud dojde k přesunu převahy ropných obchodů do měn krytých zlatem, dolar ztratí krytí i hodnotu, jeho vybrakovaná bublina praskne se svými drtivými důsledky pro ekonomiku USA a části světa, navázané na dolar. Rok 1930 se pak bude zdát jako pohodové období.

 To co vidíme jako důsledek této politiky, je naprosto bezprecedentní rozmach radikálního islámu, vyprovokovaný a podporovaný akcemi USA a EU v Iráku, Afghanistánu, sev.Africe a Syrii. Tak, kde radikální islamisty drželi pod krkem „diktátoři“, které odstranila „demokratická“ revoluce podporovaná Západem, dostali najdenou islamisti legitimní moc. Akcemi a provokacemi USA tak byla vytvořena v islámském světě obrovská a mocná základna radikálního islámu s jedinou doktrínou: zničení USA,Izraele a likvidace západní kultury.Tato základna je nyní schopná produkovat každoročně tisíce odhodlaných a rozhodnutých teroristů, se kterými si budeme těžko vědět rady. Ilegální imigranti, kteří k nám přicházejí z muslimských oblastí Afriky a Asie mají za sebou v drtivé většině i vojenský výcvik.Kolik jich zde již je jako potenciální nebo dokonce spící teroristé? Není náhodou, že se u nás kolem mešit začínají objevovat radikální tiskoviny, které jsou v přimém rozporu s platnými zákony.

 Nejsme připraveni na střet civilizací, naše policie je bezradná, stejně jako armáda silně podvyživená díky Kalouskovu řádění ve financích a vyčerpávaná podílem na zahraničních dobrodružstvích USA. A občané jsou záměrně desinformováni o skutečném rozsahu nebezpečí, co se na nás chystá.

Jsme víceméně bezbranní a pokud se něco zásadního nezmění v obranné strategii země, dopadneme špatně.

Naše vláda zatím tančí mezi vejci nesplnitelných předvolebních slibů a kličkuje mezi úskalími koaličního vydírání a myslí si, že povolením stavby pár mešit a politickou korektností (tedy vlastně zbabělostí a ignorantstvím) kopne tento problém do budoucnosti, aby jej řešil někdo jiný. Nevědí, že až to praskne, nebude kam jít.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Kobza | středa 9.7.2014 16:10 | karma článku: 37,70 | přečteno: 3637x
  • Další články autora

Jiří Kobza

Fialův tobogán krize

Kdo se dívá trochu víc dopředu, než končí jeho nos nebo splatnost nejbližší faktury, musí vidět, že nás nečekají dobré časy.

9.11.2022 v 14:09 | Karma: 8,61 | Přečteno: 223x | Diskuse| Společnost

Jiří Kobza

Kdo tu chce válku ? Aneb jak vypadá život v situaci, kdy je všeho málo?

Naše naprosto nezodpovědná vláda v každé druhé větě svých proklamací křičí „Jsme ve válce“. Naštěstí zatím nejsme, ale snadno bychom mohli být, bude-li tato politika pokračovat nastoupeným směrem, totiž čelně proti dvěma ze tří sv

23.10.2022 v 14:37 | Karma: 0 | Přečteno: 37x | Diskuse| Politika

Jiří Kobza

K tomu nelze mlčet!

V úterý 31. května se v Poslanecké sněmovně projednávala novela tzv. Lex Ukrajina, což je zákon, který má upravovat podmínky a podobu přístupu našeho státu k uprchlíkům z Ukrajiny

2.6.2022 v 10:20 | Karma: 8,37 | Přečteno: 179x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Kobza

Vláda proti Ústavě i proti lidu

Vláda Petra Fialy od svého nástupu svévolně zneužívá zákony, ohýbá Ústavu a neoprávněně si přisvojuje mimořádné kompetence. Už se z toho, bohužel, stala smutná tradice.

30.5.2022 v 19:15 | Karma: 27,05 | Přečteno: 638x | Diskuse| Politika

Jiří Kobza

Kolik krizí způsobíš, tolikrát jsi progresivistou

Při pokusu dát vše, co se kolem nás a u nás děje a co je předpokládáno, že se bude dít, do souvislostí, jsem si uvědomil, že se nejedná o náhodný souběh okolností, ale naopak o vyvrcholení a důsledky vývoje posledních 30 let

28.5.2022 v 16:58 | Karma: 36,72 | Přečteno: 1202x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik