Dvojí metr svědomí

Rusku je vyčítána (ať právem či neprávem) spousta věcí, některé jsou historická fakta: předválečné koncentrační tábory, politické čistky, u nás především rok 68 (i když v tom byli také Poláci, NDR-áci, Maďaři a Bulhaři).

Jenže co ti ostatní? Když to vezmu jenom od 2.sv. Války:

Zvláštní je, že USA nikdo nevyčítá imperiální politiku, Mc Carthyovský útlak všech politických oponentů,politické vraždy ani válku ve Vietnamu, natož neuvěřitelně krutý masakr civilistů u My Lai. Britům nevyčítáme Mnichov, ani to, kolik si utrhli z českého zlatého pokladu, nemluvě o Jaltské konferenci, kde nás společně s USA nasrvírovali Stalinovi na dalších 45 let a ani se nikoho u nás nezeptali. Francouzům ani Italům nevyčítáme Mnichov, Nemcům donekonečna nepředhazujeme masakry českých lidí v Lidicích, Ležákách, Polonině a dalších obcích.Takže kolika metry měří naše media a politici? Za středověku podvodné kramáře s různě dlouhými mírami házeli do řeky!

Když jsem u Jílkové sledoval výstupy fanatiků Vondry, Klvaně a Hučína, bylo mi smutno z představy, že tito zaprodanci měli možnost 25 let beztrestně překrucovat fakta a přepisovat dějiny ku prospěchu svých chlebodárců za oceánem.Dokonale vymyté hlavy školních dětí, jsou toho důkazem. Nějaké vlastenectví a úcta k vlastnímu národu jsou jim očividně velice vzdálené, určitě dál, než rotačka FEDu. Já vím, vystrašeným občanům se snadno vládne a proto je nutné bezprostřední zahraniční nebezpečí neustále vytvářet, jde přece o záchranu dolaru.

Jenže. Zachoval se k nám vůbec někdy někdo v historii jako věrný spojenec? Nevím o něm.Každý vždy jednal jen pro ochranu svých zájmů. Tak proč máme pořád někomu podlézat, když víme už předem, že nás stejně jenom využijí.

A tak bych měl pár otázek: Co a kdo má tedy sloužit jako větší strašák? Kdo a proč a kým tady tak intenzivně straší? Kdo to vůbec platí?

Poselství tohoto článku je, že bychom se měli urychleně vrátit k vědomí, že můžeme spolehnout pouze sami na sebe, všichni ostatní přijdou jenom brát i to málo, co ještě zbylo anebo lichvářsky zadlužit naši zemi,

 

Autor: Jiří Kobza | středa 13.5.2015 9:53 | karma článku: 24,69 | přečteno: 596x
  • Další články autora

Jiří Kobza

Fialův tobogán krize

9.11.2022 v 14:09 | Karma: 8,61

Jiří Kobza

K tomu nelze mlčet!

2.6.2022 v 10:20 | Karma: 8,37

Jiří Kobza

Vláda proti Ústavě i proti lidu

30.5.2022 v 19:15 | Karma: 27,05