JP

J40i92r44i 77P66i96l87n92y

20. 5. 2024 11:04

No vidíte. A já si pořídil celokožené boty s Goretexem, mám je už 20 let, pouze podrážka se musela vyměnit. Tenkrát stály 4 tisíce. Nosím je dodnes.

Když jsem se před lety chystal do hor, zakoupil jsem kvalitní kožené boty, které neměly chybu. Maximálně pohodlné, voděodolné, pevné. Odchodil jsem v nich celou dovolenou, párkrát se v nich zmáchal a nohy byly pořád jako v bavlnce. Jenomže ta spokojenost vydržela asi jen tři roky. Ty boty měly "kurvítko" v podobě měkké mezivrstvy mezi podrážkou a svrškem boty, která se u obou bot zcela vydrolila a boty se staly nepoužitelné, i když svršek a podrážka byly zcela zachovalé a vydržely by určitě ještě hodně dlouho.

MP

Hezký článek a velmi podnětný. Jen si myslím, že se dá i kvalitní trekové obutí pořídit i levněji. Manželka měla kožené trekové boty co jí vydržely 18 let. Nošení denní od podzimu do jara, na jaře a v létě ne tak častěji - jen na výlety do hor. Byly kožené, značku nebudu prozrazovat, tehdy koupila za 4500,-Kč, teď se nabízejí pod 6000,-Kč. A nerozpadla se na nich kůže, ale vibramová podrážka. A teď jsem našel boty, které mi také připadají dost kvalitní: Materiál - svršek silná lícová hovězí kůže, 2,8mm

Vnitřek boty - hovězí kůže 2,8mm

Svršek je ručně sešitý s podešví,

Značková podešev - Vibram.

Hmotnost - ks /43 vel.- 1300gr

Ty by šli jistě i po odpadnutí podrážky spravit. Na kožených botách nejvíce odchází ta vibramová podešev, ta se zhruba po 10-15 letech rozpadne a rozdrolí. Takhle mi taky už odešly minimálně troje boty.

  • Počet článků 21
  • Celková karma 17,63
  • Průměrná čtenost 544x
Pracuji jako softwarový inženýr a tu a tam narážím na zajímavé věci, se kterými bych se chtěl podělit s ostatními.

Seznam rubrik