Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Jiří Jemelko. Zde je nutno porozumet pohledu na odmenu za praci. Podle prace kterou jsem vykonaval, byly ctyri kategorie. Ukolova mzda a hodinova mzda, plat s prescasem a plat bez prescasu. Ukolova mzda a take hodinova mzda, byla udana splnenim ukolu nebo odpracovani casu.

Vsak obe casti platu, byli dany smlouvou na urcite obdobi. Zde, kde jsem pracoval, byla mlcenlivost v oceneni zakladem. Osobne jsem neznal a mohu rici, ze zde nebyla ani myslenka znat odmeny v platove skupine spolupracovniku. Ohodnoceni bylo zasadni domenou toho, kdo byl vedouci teto skupiny.

Tato organizace vytvarela poklidne prostredi. I premiove ohodnoceni, bylo-li soucasti financni organizace, se pocitalo z umluvene odmeny pomoci procent.

Platove ohodnoceni bylo rozebirano s pracovnikem po roce a s prihlednutim ke kvalite prace, odmena se mohla zvednout. Nebo take mohla zustatna stejne urovni jako v minulem obdobi. Nerozebiram vyhody odmeny ve mzde a v platu. Jen poznamka, platova odmena mela mnoho vyhod o proti mzdove.

Zde nebylo snizeni ohodnoceni. Nutnost snizeni financniho zatizeni se provadelo znizenim poctu zamestnancu.

Tato organizace byla u podniku s 30000 tisici zamestnancu.

0 0
možnosti
IJ

I39v74a68n 95J57i26r45e35š

14. 1. 2022 18:55

Spravedlivé odměňování by ovšem bylo možné ve slušné společnosti, není možné v našich podmínkách a při naši mentalitě, kdy víc než nasazení, pracovitost a kvalita rozhodují osobní kontakty, sympatie a příbuzenské vazby.

1 0
možnosti
PR

P63a35v42e12l 50R27y84š94k57a

14. 1. 2022 11:50

Nejhorší je kdy to přijde jako nařízení z vedení, že nemůžou mít všichni v kolektivu stejnou mzdu. Dělalo nás pět stejnou práci, ve stejné kvalitě a množství. Jednoho dne přišel mistr s tím že přišlo nařízení, že nemůžou mít všichni stejnou mzdu a určil tři lepší a dva horší. Naštěstí to dlouho netrvalo a firma šla do kopru.

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 69x
Jsem věřící Člověk zapálený do své práce Podnikatel a specialista na růst a rozvoj firem Interim manažer, mentor, lektor, kouč v oblastech managementu, prodeje, marketingu a financí Zakladatel společnosti J.I.P. pro firmy s.r.o., která formou vlastních interim manažerů řídí v současnosti 35-40 malých a středně velkých firem napříč celou ČR

Seznam rubrik