Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zapomeňte na Jirku Bradyho, dnes jsou hitem Banga, Ortel a EET

Ostatně, jisté procento na Jirku Bradyho, který se, ověšen nejrůznějšími druhořadými metály, vrátil slavně do své nové vlasti, už určitě zapomnělo. Prostě to není taková trvalka, jako Janoušek, Kramný nebo dokonce David Rath.

 A vůbec byl ten měsíc říjen 2016 docela turbulentní a je skoro nemožné si všechny ty kauzy pamatovat, ale jedno vím určitě. JB (to prosím není značka whisky) předcházelo šaškování okolo "zpoždění" na pohřeb bývalého slovenského prezidenta Kováče.

Panenky se mi protáčely, když jsem ty žvásty skenoval, protože pročítat je bych považoval za ztrátu času. Letadlo se zpozdilo, ale část pohřbu se stihla a myslím, že slovenská strana byla s účastí dvou českých prezidentů velmi spokojena.

Prostě jsme vyjádřili úctu zemřelému a projevili takovou vzájemnou náklonnost, jaká tady na počátku 90. let ani trochu nepanovala. Ovšem z vřeštění antizemanovských agitátorů z povolání jsem pochopil, že za to drobné zpoždění je, jak jinak, vinen prezident Zeman.

Ten je také vinen tím, že si přesně nepamatoval titulek článku Ferdinanda Peroutky, i když charakter jeho psaní v oněch kritických letech 1938-1939 by přesně takovému titulku nasvědčoval. A již se věci začaly šinout k velkému finále: Dalajláma-Herman-Brady-Zeman.

Těch několik dní před 28.říjnem se podobalo mužům v zákopech, kterým nad hlavami létají nepřátelské kulky a oni nemohou ani hlavu vystrčit. ano, přesně taková to byla přestřelka. Mluvil-nemluvil, slíbil-neslíbil, telefonoval-netelefonoval. Jediné ale bylo jisté, ministr Herman se prohřešil.

O tom nemohlo být žádného sporu, vládní linie byla naprosto jasná: Žádný dalajláma ve vládní, tedy ministerské úrovni. Žvaňte si chlapci, co chcete, ale soukromě. A teď ještě, nějací snaživci tvrdí, že to prohlášení čtyř bylo jako zvací dopis v roce 1968.

Je úděsné, jaké kraviny musí tato naše společnost od těch kreatur snášet. Opravdu úděsné. Ale k věci. Celá ta show vyvrcholila na Staroměstském náměstí, ale ještě předtím v televizi Prima. Ta si nechala naprosto dobrovolně nasrat na hlavu, když jí Krausova firma dodala něco jiného, než bylo objednáno.

A ještě to, se sevřenou prdelí, odvysílala, aby jí to tam "revolucionáři" nerozbili. Ti jen představili "jeho nové jasné veličenstvo", pasivního a bez názoru "kandidáta na prezidenta". A tím šílení kolem 28. října pominulo, i když mnozí doufali v opak.

Přijelo k nám, pár dní poté, pár děvčat z Ostravy a pídily se, kde jsou ty slavné "dny neklidu" nebo co? Já to nevěděl, niko no nevěděl, ale nelze vyloučit, že se nějaká dvojice neklidně pohybovala pod peřinou a ani 17. listopadu se nic nedělo.

Až v sobotu, kdy romský muzikant Radek Banga vypískal při "Slavících" skupinu Ortel a jejího frontmena Tomáše Ortela. A samozřejmě, bylo z toho pozdvižení, které trvá až dodnes a jen čeká, kdy odchcípne.

Stejně jako moje první žena po náročných úkonech hlásila "chcíp kanárek".

Tak, ono to nebude trvat dlouho, od zítřka začne platit milované a proklínané EET. Já se tedy pamatuji na ET, na tom jsem byl s dětmi a my všichni dospělí jsme na tom filmu byli dojatí. Nevím, jak děti, ty se ale spíš bavily, než cokoli jiného.

A co říci k EET? Je to jako s cigaretami naruby. Jsem celkem zavilý nekuřák, kuřáci mně smrděj a považuji je za idioty, kteří, ke škodě svého zdraví, utrácejí velmi významné částky za, s prominutím, už s tím přestanu, za hovno.

A tak jsem někdy přišel na myšlenku, že kdyby dnes někdo přišel s myšlenkou prodávat nikotin ve formě cigaret, tak mu to, myslím, hygienická služba nepovolí. Nebo jiný orgán státní správy, co já vím. Prostě by se vůbec nezačalo "cigaretovat".

A s EET to je totéž, ale v opačném gardu. Kdyby, teoreticky (vím, že tehdy nebyly technické prostředky) tady EET existovalo 100 let, tak to prostě nepřipadne nikomu divné stejně, jako dnes nikomu nejsou divné cigarety.

A když se nad zamyslím přímo hlavou, tak si tou hlavou myslím, že ty cigarety jsou o hodně větší nesmysl, než EET, i když nechci tvrdit, že EET smysl má.

Jinými slovy, já neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde.

Autor: Jiří Hermánek | středa 30.11.2016 20:30 | karma článku: 34,07 | přečteno: 1302x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Kdo si plete Globální oteplení s životním prostředím, s ekologií, je ignorant nebo fanatik

Ideologický fanatik. Protože teorie Globálního oteplení nejenže nemá s péčí o životní prostředí nic společného, ale často jde přímo proti němu. Je to levicová ideologie, která zachvátila celý svět.

3.6.2017 v 15:10 | Karma: 34,63 | Přečteno: 966x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Podpora Globálnímu oteplení je stejná, jako kdysi podpora KSČ. Vynucená...

A liší se pouze v nepodstatných detailech. Pomiňme skutečnost, že Charta 77 vůbec žádným bojovníkem proti socialismu a za kapitalismus nebyla, a soustřeďme se na to, jakým způsobem se režim snažil ji v očích veřejnosti vyřídit.

3.6.2017 v 7:35 | Karma: 27,16 | Přečteno: 658x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proruští aktivisté. Dobrý šolich neboli škvára? Či pouze jakési dočasné zatmění mysli?

Přečetl jsem si sugestivní článek svého oblíbeného autora Romana Mácy Ruská pátá kolona v pořadu Máte slovo a natěšen jsem nakopl svůj osmiválcový STB, abych se na tu včerejší show paní Jílkové pořádně podíval.

2.6.2017 v 13:44 | Karma: 30,10 | Přečteno: 1100x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Globální oteplení? O peníze jde vždy až v první řadě...

Jakýsi samozvaný, rychlokvašený moralista mě včera káral, "že bych pro prachy udělal vše". Větší nesmysl jsem ale četl jen zřídka. Protože lidí, kteří by za peníze udělali opravdu VŠE je nepatrné, mizivé množství. Ani nájemný vrah

2.6.2017 v 10:40 | Karma: 30,73 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Pařížská lehká děvčata a můj skvělý zubař...

Musíme tam prostě všichni, myslím tím zubaře. A tak to přišlo i na mě a jeden z posledních Mohykánů v ústech, sedmička vlevo dole, musel ven. To poznal i laik, jako jsem já. Svého skvělého zubaře znám od jeho naprostých začátků.

1.6.2017 v 12:15 | Karma: 17,62 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.