Žádná žaloba nebude, Zeman a Hašek vyslali signál...

Signály jsou v životě to nejdůležitější. Naše dítě nám pláčem sděluje, že má hlad, je počůrané nebo se mu nelíbí náš zpěv. Ano, to signalizoval v necelém roce náš synek a posléze se ukázalo, že on hudební sluch, na rozdíl ode mě, má.

Já s jakousi, ehm, ehm, pozdní lítostí vzpomínám na jeden signál, který jsem ignoroval. To, že jsem ignoroval mnoho signálů od vlastní ženy, je celkem přirozená chyba, ale ignorování tohoto signálu mě mrzí, kdykoli si na to vzpomenu, což vůbec není často.

Byl jsem čerstvě rozvedený a do firmy k nám nastoupilo mladé děvče. Tak trochu úplně ve věku mých dětí, ale to není žádná tělesná ani duševní vada. Ba naopak, děvče to bylo vyvedené až běda. Přímo tak, že rozum z toho přecházel.

A jednou se tak naklonila za mnou a sledovala zaujatě dění na obrazovce monitoru mého PC a její dvě plné polokoule se tiskly k mým zádům. Neodvážil jsem se, signál jsem ignoroval a ona z čtrnáct dní chodila s připlešatělým ajťákem. Ne nadarmo se pak říká, pozdě býka honit.

A co to má společného s „vymakanou“ žalobou na našeho guru Klause? Hodně a nic. Včera byl v bedně Hyde Park a v něm hejtman Jihomoravského kraje, dvojka a korunní princ ČSSD Michal . A ten se jasně vyjádřil, že ta žaloba je díle některých, ne všech, senátorů ČSSD a ty za ni nesou zodpovědnost a též důkazní břemeno. Jemně naznačil, že kdyby ta žaloba byla podána a prohrána, bude to Klausovo vítězství.

Jen hlupák by ten signál nepochopil a i když si o politicích obecně, a politicích ČSSD konkrétně, můžeme myslet cokoli, tak oni jsou možná hloupí, ale určitě jsou vychytralí. A smysl pro politické přežití jim zavelí této šaškárny se neúčastnit.

Samozřejmě se ale může stát, že se hlasování ostentativně nezúčastní ani ODS a pak by samozřejmě bylo možné, že oněch 27 pomatenců tento návrh prosadí a utrhnou si u Ústavního soudu nejen ostudu, ale i školení, co to velezrada prezidenta je. Že to není nejmenování nějakého zpovykaného mladíka soudcem.

Kouzelné je, kam až dokáží lidé ve svých fantasmagoriích dojít. Příkladem toho je článek jakéhosi Hrubeše se signifikantní karmou: Nula celá, nula nic. (0,00) Místo velezrady trestní stíhání Diskuzi má chlapec zavřenou (asi ví proč), takže t okomentuji zde:

Bod. 1. Zpronevěra. Pan Hrubeš praví: Jelikož majetek byl státní, tedy všech občanů a výnosy z prodeje veškeré žádné, saldo bylo mínusové, mohlo by se nejspíš jednat o úmyslný trestní čin. Nevím sice, od kdy se při zpronevěře počítá saldo, ale zato vím, že zpronevěra je vždy úmyslná. Neúmyslná zpronevěra prostě neexistuje.

Bod. 2. Podvod. Jelikož právní rámec privatizace, při které občané svěřili své kuponové body do investičních fondů, jejichž majetkový převod neprovázel dostatečný legislativní rámec a v mnoha případech došlo k převedení majetku na správce fondů, nezdá se, že by šlo o nedbalostní trestní čin, ale o úmysl podvést.Opětně pana Hrubeše ubezpečím, že i podvod musí být spáchán úmyslně. To je přímo v jeho definici. A také bych mu rád sdělil, že podvody se dějí i v těch nejstarších a nejzavedenějších demokraciích s perfektním legislativním rámcem.

A ještě jedna poznámka k tomu legislativnímu rámci. Stále zde koluje pověra, že v době kupónové privatizace nebyl „legislativní rámec“. Jak to, že ne? Jak bychom tedy mohli pana Koženého a ostatní soudit? Vždyť trestné činy zpronevěry a podvodu jsou v trestním zákoníku beze změny od dob Rakouska-Uherska.

A bod. 3. jen krátce: § 361 Účast na organizované zločinecké skupině. Ano, to by možné bylo. A také by v tomto slova smyslu možné prezidenta soudit za zanedbání povinné péče, pohlavní zneužití, znásilnění, pedofilii, nekrofilii a zoofilii plus samozřejmě za to, že za totality jezdil Trabantem a chtěl se tak vlísat dělnické třídě do přízně.

Autor: Jiří Hermánek | čtvrtek 28.2.2013 12:00 | karma článku: 28,45 | přečteno: 1079x