Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Velký RF bratr zachránil malého UA bratříčka…

před umrznutím. A to přesto, že z Kyjeva se často ozývaly hlasy na téma, agrese, invaze, vpádu a dokonce válečného stavu. S trochou nadsázky, již jsem to přirovnání jednou použil, jsou ty dohady o dodávkách ruského plynu Ukrajině podobné jako kdyby J.V.Stalin s A.Hitlerem dohadovali v Teheránu dodávky potravin, teplého oblečení a PHM pro Wehrmacht bojující u Stalingradu.

Ukrajinské volby skončily „proevropsky“. Takže by nebylo od věci se s majorem Terazkym, v geniálním provedení Pavla Landovského, zeptat: „A čo takého si, Kefalín, pod tím proevropský predstavujete?“.

Tak já mám takový neblahý pocit, že spousta Ukrajinců si pod pojmem „proevropský“ představuje německou životní úroveň a když jim někdo řekne, že to je nereálné, tak alespoň tu českou.

EU dá peníze na každou kravinu, na každou blbou lavičku či chodník. U tchána mají fakt pěkné chodníky s pomocí EU, ale že by EU dala peníze na životní úroveň lidí v dané přičleněné zemi? Tak na to prostě zapomeňte.

Byl by to krásný projekt. Vyrovnání platové úrovně Česka (na ostatní bych se vyflákl) s platovou úrovní Rakouska. Německo je přece jen příliš vysoká laťka. Ale Rakousko? Kdysi nás okupovalo, tak ať platí.

Aťsi utrhne od huby, nejezdí tak moc autem, nechodí moc do hospod a dovolenou u moře ať zapomenou vůbec. Vždyť je u nich doma tak krásně. A ušetřené peníze ať věnují nám Čechům, které tři sta let vykořisťovali, vykrádali a s_ali.

Hloupost, že? Tak to prostě v EU nefunguje a ani fungovat nemůže. Tak čím zvýší EU životní úroveň Ukrajinců? Babo raď, protože já to nevím. Zcela jistě ale patří do kandidátství v EU nutnost zpívat bruselské písně.

Vím, že naprostá většina Ukrajinců schvaluje bezuzdnou propagaci homosexualismu a určitě jim to nebude vůbec proti mysli. Ba přímo naopak, už se těší na duhové průvody v Kyjevě, který je na to obzvláště vhodným městem a možná i někde jinde.

Ono by se dalo pokračovat ještě dlouho. Například tím, že Ukrajinci tou asociační dohodou otevřou své hranice zahraničnímu zboží, ale jejich zboží bude, z nejrůznějších důvodů embargované. To víte, bruselské standardy se musí dodržovat.

Já jsem prostě zvědav na to vystřízlivění. My jsme na tom byli, ve srovnání s Ukrajinci, před vstupem do EU podstatně, ale opravdu hodně podstatně lépe. A polepšili jsme si od té doby nějak víc než bychom si byli polepšili bez EU?

Těžko říci. Ekonomická spolupráce typu EHS byla skvělou věcí. Tu ale ambiciózní socialističtí politici zničili a místo fungujícího ekonomického společenství zavedli politického molocha, který může velmi brzy doplatit na svůj všeobjímající rozmach.

Někdo si myslí, že sjednocený evropský stát je ideálem, zatímco já a mnoho moudrých mužů se mnou si myslí, že je nebezpečnou utopií.

Utopií, která nakonec hrozí pohltit i to pozitivní, co v EU z čisté hospodářské spolupráce ještě zbylo a neomylným krokem kráčet k sebezničení. Protože, jakmile by se pokus jednotného státu uskutečnil, tak přesně v tom samém momentu začnou mít jednotlivé země odstředivé tendence.

O tom všem ještě „naivní“ Ukrajinci nepřemýšleli, podobně jako jsme o tom před rokem 2004 nepřemýšleli ani my. Otázkou je, kdy a v jaké míře jim to dojde a opravdu si místo ruské pomoci zvolí bruselský bič na neposlušné.

Autor: Jiří Hermánek | pátek 31.10.2014 15:50 | karma článku: 28,74 | přečteno: 862x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Měl by Miloš Zeman vyhrát prezidentskou volbu?

Mnozí hlasitě vykřikují, že by ve vlastním zájmu ze zdravotních důvodů kandidovat neměl. Otázkou ale je, zda to opravdu je zájem Miloše Zemana nebo spíš zájem těch kruhů, které ho z duše nenávidí a jeho vítězství si nepřejí...

10.6.2017 v 14:00 | Karma: 28,76 | Přečteno: 918x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proč byli Havel a Obama "ti dobří" a proč jsou Trump a Zeman "ti špatní"?

Psaní o V. Havlovi je zatíženo závažným problémem. Pokud to není "chvalozpěv do nebe vynášející a bustu v Kongresu USA opěvující", tak si autor může být naprosto jist, že se dozví, že "velikánovi nesaháte ani po podrážky bot"

9.6.2017 v 10:00 | Karma: 39,15 | Přečteno: 1829x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Miloš Zeman a Donald Trump: Tak různí a přece tak stejní...

Nejsem vystudovaným lékařem, který jako Baťa cvičky vyrábí lékařské zprávy o opilosti prezidenta a jiných veličin podle toho, co vidí na televizní obrazovce, potažmo na monitoru PC. tabletu nebo mobilu. To prostě neumím.

8.6.2017 v 9:50 | Karma: 24,82 | Přečteno: 750x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Buď práci čest - to zase bude průšvih, Zuzanko....

Myslím, s tím nadpisem. Buď práci čest. Taková pitomost, vždyť to zneužili komunisti a dokonce se tak zdravili. Fuj, třikrát fuj. Ale, mezi námi děvčaty, bez práce bychom asi žili v jeskyních a hryzali nějaké zelené výhonky...

7.6.2017 v 14:00 | Karma: 20,06 | Přečteno: 852x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

21. srpen 1968: Stále spolehlivá protiputinovská munice...

Ono se říká, že kdybyši jsou jen kdybyši a nic neznamenají. Ale, přesto je třeba říci, že kdyby Rusko bylo Jelcinovské, kdyby Jelcinův následník Vladimír Vlaidmirovič Putin byl tak slabým a vůči USA tak povolným prezidentem...

7.6.2017 v 11:01 | Karma: 28,77 | Přečteno: 907x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.