V USA nebyl po 30.3.1981 snad nikdo, kdo by R.Reaganovi nepřál uzdravení...

Pro ty mladší, kteří nezapátrali v archivech, sděluji, že ten den jistý John Hinckley, před hotelem Hilton v Washingtonu Postřelil prezidenta Regana do prsou. Myslím, že v celých USA tehdy nebyl jediný politik,

Který by prezidentu Reaganovi, který byl teprve 69 dní ve funkci, nepřál uzdravení. Samozřejmě, že veřejně. Doma, pod peřinou si každý mohl manželce mumlat co chtěl. Stejně jako ti, co se dnes vydávají za "odpůrce totality" nebo dokonce "revolucionáře".

Nic takového jako "revolucionář" se v těchto zeměpisných šířkách nevyskytovalo snad od revolučního roku 1848, protože i vznik samostatného Československa byl spíše takovou operetkou, než krvavou revolucí a "slavný Listopad 1989" jakbysmet.

Prezident Zeman tehdy, v roce 2015, sklidil obrovskou vlnu nevole, když prohlásil, že zásah VB na Národní třídě žádným masakrem nebyl a že podobným způsobem byli demonstranti zbiti již mnohokrát předtím, čehož jsem byl ve čtvrtek Palachova týdne 1989 očitým svědkem.

A tímto oslím můstkem jsem se dostal k Václavu Havlovi, který v ty kritické dny nezaváhal a nenechal se strhnout k nějakým protikomunistickým výstřelkům, protože naprosto jasně a jasnozřivě, jak bylo jeho zvykem, viděl a věděl, že nikdo jiný než KSČ jeho vysněný demokratický socialismus uskutečnit nemůže.

A stejně tak, jak Ronald Reagan, tak i Václav Havel ležel, ale opakovaně, v nemocnicích. Pravda, každý má právo na to, samozřejmě, pokud mu kapsa stačí, vykouřit několik krabiček cigaret denně. Ale velmi často, to končí vážnou, ba smrtelnou chorobou. Ostatně, je to teď na těch krabičkách, že?

A nedá mi to nevložit do textu jeden "pražský fór", jak pán vejde to trafiky, koupí si krabičku cigaret, vyjde z krámu a vidí: "kouření způsobuje impotenci". A tak se sebere, jde zpět a povídá paní trafikantce: "prosímvás, nemáte tam jinou krabičku? Třeba tu s tou rakovinou?".

No nic, to byl jen takový odskok od tématu. Chci tím jenom říci, že zpočátku zbožňovaný, tedy alespoň navenek, Václav Havel, se pro svoji politiku stával čím dál, tím častěji terčem kritiky. Ale při jeho četných chorobách a hospitalizacích s ním národ "držel basu".

A politická bezradnost tábora "Pravdy a lásky" je nyní taková, že vůbec nejsou schopni předložit nějaký jasný politický koncept, kterým by se proti prezidentu Zemanovi vymezili.

Na přiložené tabulce najdete jména všech týmů NHL a nikdo si skutečně nemyslí, že v New Jersey jsou "ďáblové" nebo v Otavě senátoři.

A stejně tak naivní si myslet, že tábor "Pravdy a lásky" znamená skutečně to, co je v neoficiálním jménu tohoto "hnutí", které ani žádným hnutím není.

Je to jen partička lidí, deroucích se k moci pod záštitou sloganu Václava Havla, který ani není jeho originálem.

MahatmaGandhi — 'When I despair, I remember that all through history the way of truth and love have always won. http://www.goodreads.com/quotes/739-when-i-despair-i-remember-that-all-through-history-the

Takže, základem práce již zmíněného tábora "Love & Hate" je pomluva, ve které nadobyčej vyniká Schwarzenbergův pobočník a pravá ruka, Miroslav Kalousek. Ten, z okamžité indispozice prezidenta Zemana hned udělal "šavli", tedy pozvracení.

A tato pomluva měla obrovský, ba fenomenální úspěch a dodnes ji odpůrci prezidenta Zemana orgiasticky citují. I když k žádnému prezidentskému pozvracení nikdy v klenotnici Pražského Hradu a ani nikde jinde vůbec nedošlo.

A symptomatické je, že podle pomlouvačů to "nebyla" choroba. A samozřejmě, hovořím jen o prezidentu Zemanovi, o jiných mlčím.

Nebyl to zdravotní stav, ale opilost, co způsobilo prezidentovy nejisté nohy. A přitom titíž lidé, jen o několik let později a tomtéž prezidentovi tvrdí, že se neudrží na nohou. Tak si tedy, pánové, prosím vyberte, co vlastně chcete tvrdit.

Odkaz na tabulku týmů NHL:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_professional_sports_teams_in_the_United_States_and_Canada#National_Hockey_League

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | sobota 14.1.2017 7:15 | karma článku: 25,38 | přečteno: 639x