Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V. Klaus, bezkonkurenčně náš nejlepší politik s nejhorší komunikací

Abych předešel nedorozumění, tak hned na úvod řeknu, že Václava Havla jsem do výběru nezařadil vůbec a to z jednoduchého důvodu. Václav Havel byl myslitel a filozof světového formátu, uznávaný autor divadelních her pro úzké publikum, mnohonásobný kandidát Nobelovy ceny a oblíbenec všech amerických prezidentů bez ohledu na jejich politické zařazení, barvu pleti a hudební nadání.

Sám Václav Havel se podle mě politikem necítil, k prezidentskému stolci přišel velmi podobně jako Claudius po zavraždění Caliguly ke své císařské pozici. Pikantní na tom je, že Claudius předstíral, že císařem vůbec být nechce a když se jím, díky zradě velitele osobní stráže císaře Caliguly stal, dal, po počátečním věku všechny spiklence popravit, protože prostě není možné, aby v Římě někdo vraždil císaře, že?

Ale pojďme k meritu věci. Václav Klaus, sám nepochybně velmi schopný člověk, měl vždy obrovské potíže tyto své schopnosti prodat. Z jeho studií žádné drby nemáme, snad jen to, že svoji ženu Lívii potkal na hodině španělštiny. Ale žádné další zprávy z té doby nemám. Zato mám zprávy několika očitých svědků, mezi nimiž jsem i já, jak špatně Klaus komunikoval s okolím.

Kamarád, který s ním pracoval v bance, líčil, jak Klaus všude chodil, všem radil a každého opravoval. Často bychom proto asi řekli, že byl všem na obtíž. A stejně tak při sportu. Můj úlet s volejbalem byl dán jakýmsi freudovským přeřeknutím či přepsáním, protože volejbal jsem hrál velmi často, basketbal ale velmi zřídka.

K tomu se váže jedna historka, kterou já zkráceně nazývám „Poslední rána obuškem v sametové revoluci“. Je to samozřejmě nadsázka. Tehdy v neděli 19. listopadu večer na Újezdě nás tu ránu obuchem koupilo jistě víc, ale toto byla moje první a také poslední. Předtím jsem vždy před obušky utekl, prostě se nerad nechávám mlátit.

A jakou to má souvislost s Klausem? Jednoduchou. Spletl jsem si při minulém článku basketbal a volejbal a na té demonstraci 19.11. jsme na křižovatce typu T stáli asi proti sedmi “Antonům“ s příslušníky VB, kteří nám obušky chtěli zabránit v průniku na Hrad a já, který se nechtěně dostal do první řady, jsem rány obuškem vykrýval volejbalovými bloky, ale jednu ránu jsem nevykryl.

To ale bylo hrubé odbočení od tématu, i když tzv. Sametová revoluce přece nikdy žádným odbočením být nemůže. Chtěli jsme tehdy ráj na zemi a po čtvrtstoletí ho máme. Tak co bychom si stěžovali, že?

Jako každý nadaný člověk, má i Klaus své slabiny. Myslím, že neumí dobře řídit auto. Ne, že by neuměl zařadil kvalt, rozjet se a pokračovat přímým směrem. To určitě uměl. Co ale neumí je předvídat riziko, které na něj na silnici nebo v životě čeká. Prokázal to u Sarajevského atentátu a prokázal to i před třemi roky v Chile. Nebo je to již déle? Ten čas tak letí.

Hrubě podcenil nenávist štábu ČT, který už jednou zneužil záběry z kamery, která běžela naprázdno. Bylo to při jednom novoročním projevu, kdy televize odvysílala jeho „rozcvičku“, která jistě nebyla určena veřejnosti.

A v Chile si vesele pohrával s protokolárním perem, které dle dávných zvyklostí patří vždy podpisujícímu. Tím byl samozřejmě prezident Klaus, ministr zahraničí byl podpisem pouze pověřen, ale dle Ústavy ji ani nemohl sám sjednat a ani podepsat. Takže zmanipulovat ten záběr a vyslat ho do celého světa, nebylo nic jiného než pokus, a bohužel pokus velmi úspěšný, o diskreditaci vlastního prezidenta.

Již jsem to někde napsal a zmínil to též někdo jiný, nenávist českých pravdoláskařů vůči prezidentu Klausovi si v ničem nezadá s nenávistí amerických levičáků vůči G.W.Bushovi. A tato nenávist dokáže využít každé, i to nejnepatrnější zaváhání v komunikaci.

 

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 11.3.2013 9:01 | karma článku: 28,85 | přečteno: 885x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Kdo si plete Globální oteplení s životním prostředím, s ekologií, je ignorant nebo fanatik

Ideologický fanatik. Protože teorie Globálního oteplení nejenže nemá s péčí o životní prostředí nic společného, ale často jde přímo proti němu. Je to levicová ideologie, která zachvátila celý svět.

3.6.2017 v 15:10 | Karma: 34,63 | Přečteno: 966x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Podpora Globálnímu oteplení je stejná, jako kdysi podpora KSČ. Vynucená...

A liší se pouze v nepodstatných detailech. Pomiňme skutečnost, že Charta 77 vůbec žádným bojovníkem proti socialismu a za kapitalismus nebyla, a soustřeďme se na to, jakým způsobem se režim snažil ji v očích veřejnosti vyřídit.

3.6.2017 v 7:35 | Karma: 27,16 | Přečteno: 658x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proruští aktivisté. Dobrý šolich neboli škvára? Či pouze jakési dočasné zatmění mysli?

Přečetl jsem si sugestivní článek svého oblíbeného autora Romana Mácy Ruská pátá kolona v pořadu Máte slovo a natěšen jsem nakopl svůj osmiválcový STB, abych se na tu včerejší show paní Jílkové pořádně podíval.

2.6.2017 v 13:44 | Karma: 30,10 | Přečteno: 1100x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Globální oteplení? O peníze jde vždy až v první řadě...

Jakýsi samozvaný, rychlokvašený moralista mě včera káral, "že bych pro prachy udělal vše". Větší nesmysl jsem ale četl jen zřídka. Protože lidí, kteří by za peníze udělali opravdu VŠE je nepatrné, mizivé množství. Ani nájemný vrah

2.6.2017 v 10:40 | Karma: 30,73 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Pařížská lehká děvčata a můj skvělý zubař...

Musíme tam prostě všichni, myslím tím zubaře. A tak to přišlo i na mě a jeden z posledních Mohykánů v ústech, sedmička vlevo dole, musel ven. To poznal i laik, jako jsem já. Svého skvělého zubaře znám od jeho naprostých začátků.

1.6.2017 v 12:15 | Karma: 17,62 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.