Utěsnit hranice lze. A ne, že ne. Ať žije Minischengen!

Každý člověk je tak trochu sobcem, a tím jsem i já. Hledím na své vlastní zájmy a teprve pak na ty ostatní. A myslím, že to tak dělá naprostá většina lidí a ti, kteří tvrdí opak jsou většinou, pokrytci a lháři.

Problematika uprchlíků cloumá touto zemí a celou Evropou. A jednou z prioritních otázek je to, zda se lze před náporem uprchlíků uzavřít nebo ne. Řeknu to tak, že když u mého letitého skoroveterána musím co čtvrtrok dolít něco chladící kapaliny, považuji chladící systém za těsný.

Samozřejmě, že není úplně nebo absolutně těsný - jen málo věcí bývá absolutních - ale jeho těsnost je dostačující pro běžný provoz. A tak by to tedy mělo být i s těmi uprchlíky a hlavně s "uprchlíky", kteří neprchají od války, ale za relativním blahobytem.

Zatím je Německo podstatně bohatší než my a tito zlatokopové míří přirozeně tam. Ale to nemusí trvat věčně a pak vzroste nápor i na náš malý státeček. A pokud se mýlím a takový nápor nebude, tak ještě lépe.

Trochu odbočím a řeknu jednu 26 let starou příhodu. Když jsme 19/11/1989 pochodovali Václavákem směrem od Koně dolů k ČKD, šli jsme proto, že VB "zabila studenta". Ale během toho shromáždění začalo prosakovat, že žádný student není mrtvý.

Říkal to nějaký anglicky hovořící muž, který mi strkal mikrofon pod nos, a já mu vesele odpověděl: "Není mrtvý? No, to je prima, ale my už stejně jdeme".

Napadlo mě to proto, že kdyby čirou náhodou, nějakým zázrakem, tyto tanečky s uprchlíky přestaly, nebudu litovat, že jsem se angažoval a nebudu se považovat za hlupáka.

A pokud nechce být někdo považován za hlupáka, tak ať mi zde prosím nekdáká nesmysly typu: "Hermánek, býval vytěžován StB a pak pochodoval".

Tak tomu člověku bych řekl: "Voni blbečku, 90% lidí v mé pozici nemělo komunisty rádo, ale prostě MONEY TALKS" a teď mě roztrhejte.

Můj názor je tento. Utěsnit hranice maximálně a to jak administrativně, tak fyzicky. Administrativním utěsněním myslím velmi důkladnou lustraci osob, které nám sem EU bude cpát. Brát pouze syrské křesťany, žádné muslimy a vůbec žádné samotné muže.

V Kanadě o tom právě rozhodují, že samotné muže vyřadí z celého toho procesu. A je to stanovisko naprosto správné. Možná bych dal úlevu homosexuálům, ale klinicky otestovaným na falopletysmografu, jinak ne.

A fyzická ochrana je jasná. V úvodu jsem napsal, že nejen já, ale každý se chová svým způsobem sobecky. A "Láska k Schengenu" jednoznačně souvisí se zaměřením člověk a hlavně s věkem. Mladí cestují autem do ciziny často, já byl v Německu naposled v roce 2005, koupit si to milé autíčko.

Takže, každého by zrušení Schengenu bolelo jinak a názory na to, zda by to bylo správné, se liší. Ovšem zrušení současné podoby Schengenu a zavedeni MiniSchengenu by mi vyhovovalo. Nebylo by, proč plakat.

Jen mi není jasné, proč z toho seznamu vypadlo Dánsko, ale zůstalo Švédsko. Jestlipak ono to nebude proto, že se nějaká sondáž už konala a Dánové řekli: "Polibte nám se Schengenem prdel", naprosto stejně, jako kdysi řekli, Euro si prosím strčte za klobouk.

A i teď nastavili uprchlíkům velmi, velmi nevlídnou tvář a mají od nich pokoj. K těm bychom se měli jezdit učit a oni by se od nás zase učili, a to již od batolecího věku, jak se správně pije pivo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | sobota 28.11.2015 18:15 | karma článku: 36,08 | přečteno: 1138x