USA budou mocnější, stavba zdi rychlejší, Švédsko proslulejší a komunističtí novináři...

...nesmí na tiskové konference. A to je jen malý výsek toho, co Donald Trump a jeho administrativa za poslední týden "vyvedli". To s tím Švédskem jsem slyšel v pondělí ráno v autě a též jsem kroutil hlavou, nikoli od motoru.

Ono to je dnu chvíli vypadalo, že Trump se zbláznil, že neví, co mluví, že má vlčí mlhu. Ale on se vůbec nezbláznil, on jen vychytrale zvýšil zájem o problematiku imigrantů v Evropě a logicky také zájem o problematiku imigrantů do USA.

I když, samozřejmě, se tam s nějakými imigranty zdaleka tak neosírají, jako v přiblblé Evropě, kdy každého ubytují, nakrmí a dají mu kapesné, aby se měl dobře a mohl se svými souvěrci vymýšlet další teroristické útoky.

To si v USA občas vymýšlejí také, ale za svoje prachy,zatímco my v Evropě jsme tací kreténi, že jim za to ještě platíme a Švédsko je v tomto takový "lidskoprávně-kreténistický" futrál. A to sice na druhou, protože si jednak imigranty natáhlo a pak také to jejich vyčínání zatlouká.

Naprosto se tak podobají politice KSČ, která také do naší vlasti natáhla rudá vojska a pak ale nebyla schopna uveřejnit jeden jediný jejich trestný čin. Výjimku pak učinila jen u svých bezpečnostních složek, kdy dva estébáci vystříleli hospodu Pod Loubím v Dejvicích.

A velmi úzkou souvislost to má i s imigranty ze Střední a Jižní Ameriky, kteří sice většinou žádné teroristické pikle nepekou, zato ale jsou vynikající ve klasickém zločinu. Drogách, vraždách vydírání a podobně.

Trumpova administrativa vzbudila dojem, že se tito lidé budou masově deportovat do Mexika, což by samozřejmě bylo zcela oprávněné, protože ilegální migrant je vždy vracen do země, ze které přišel.

A když tímto mexickou vládu dostatečně vyděsili, tak řeknou, či naznačí: Ale, ono to nebude zas až tak horké, ale další svoloč tohoto typu tady u nechceme. A Mexiku bude najednou stát před otázkou, zda vracení nebo zeď a vybere si raději tu zeď.

A než přejdu k poslednímu bodu, tak malou poznámku. Nevím přesně jak to bylo a zkoumání toho by bylo neproduktivní ale BBC pravila že je CNN a ještě někoho vyhodili z poslední tiskovky a my, jako zastánci demokracie se musíme tázat, zda to bylo správné?

Odpověď na to je ale, samozřejmě, již více než čtvrt století stará. Dal nám ji, naučil nám ji a vštípil nám ji do paměti náš první, komunistickou stranou zvolený, demokratický prezident Václav Havel. A to poučení je zcela jasné: Co prezident USA činí, dobře činí.

A pro příklady nemusíme chodit daleko, postačí pár bombiček humanitárně hozených na Bělehrad. Byl jsem tam někdy okolo roku 2006 a ještě jsem tu spoušť v centru města viděl. Ten barák, možná nějaké ministerstvo, měl pro Kosovo asi nějakou zásadní hodnotu.

A závěr? Bude Amerika s Trumpem silnější, než kdy předtím? Samozřejmě bude, protože to je velmi racionální člověk, i když občas zdánlivě někdy plácá blbiny.

Ale Rusku nevadí, že Amerika bude silnější, vadilo mu, že byla nevypočitatelná, jako třeba v Sýrii a na Ukrajině.

P.S. A na LGBT záchodky se už nedostalo. Škoda, kdyby vyhrála Hillary, mohl jsme, po vzoru USA, budovat koedukované hajzlíky i u nás. Ale hrozilo by nebezpečí, že se tam žáci se žákyněmi schovají, aby se pomilovali.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | neděle 26.2.2017 8:01 | karma článku: 34,05 | přečteno: 1205x