Uprchlická krize je mixem obav, soucitu a azylového podvodu

Každý z nás se asi někdy setkal se žebrákem nebo s člověkem, který předstíral, že je v nouzi a potřebuje neodkladnou peněžní půjčku, kterou ihned splatí. Samozřejmě, žebráci z povolání patří nebo patřili mezi ty nejbohatší.

Podvodník, který z vás chce vymámit peníze, bývá často velmi, velmi přesvědčivý a nemálo lidí mu podlehne. A když to jeden neudělá, tak z toho mívá špatný pocit, že mu možná křivdil a když to udělá, tak o peníze přijde.

To, co my v Evropě dnes zažíváme, není nic jiného než kombinace podvodu a citového vydírání. Kdosi prostě objevil díru na trhu, která se jmenuje "zneužití azylového práva a nedokonalého vyhoštění".

Jako příklad nám stačí vzít naše malé, krásné a milované Československo. To se stalo terčem útoku sekty, zvané KSČ a ten útok byl zcela a naprosto "úspěšný". To znamená, že KSČ se na 40 zcela zmocnila vlády v zemi.

Takže co z toho plynulo pro západní státy? Kdokoli přijde z komunistického Československa má nárok na politický a azyl nebo musí azylant sám prokázat, jak byl pronásledován o ohrožen?

Myslím, že Západ to rozhodoval zcela paušálně a dával azyl prakticky každému. Co ale s tímto přístupem dnes?

Má snad právo na azyl každý, kdo žije pod nějakým diktátorem nebo jen ten, kdo je skutečně ohrožen? A jak to ohrožení prokazovat?

Současná praxe je zcela neúnosná a odporující zdravému rozumu. Osoby, které mají dostatek prostředků, aby si zaplatily převaděče a další náklady strastiplné cesty, jsou apriori oprávnění žadatelé  o azyl.

A jiné osoby, které nemají tyto finanční prostředky, ale na azyl by měly podstatně větší nárok, jsou nuceny setrvávat v uprchlických táborech. Je to takový totalitní nedostatek zboží v novodobé podobě.

Je to takový "Default Setting", neboli počáteční pohled, počáteční nastavení statusu toho uprchlíka. Ale není správnější považovat všechny za ekonomické migranty a z nich pak vybírat ty oprávněné azylanty.

Dnes si zboží koupí vždy ten, kdo na něj má peníze. Není to sice 100% spravedlivé, ale alespoň nějaké zdání zásluhovosti zde je. Ale za totality si nedostatkové zboží koupil vždy ten, který měl dobré známosti a ostré lokty.

Prostě a jednoduše, pokud EU neuzavře neprodyšně své hranice a bude přijímat ty, kteří překonají všechny zábrany zábrany na cestě, bude toto nesmyslné show pokračovat. Jako v nějaké pitomé počítačové hře a průnik na území nepřítele.

A jak uzavřít hranice? Bez střelby to možné není. Ale je možné udělovat za nelegální přechod hranice podobné tresty jako Maďarsko a první "nadšence" nechat "vychladnout v chládku", eufemisticky řečeno. A další si to rozmyslí.

A co s těmi oprávněnými žadateli? Jinak než vyřizováním žádostí přímo na místě to nepůjde. Pokud budeme nadále dopouštět ony nesmyslné závody: "Kdo bude dřív v Německu?" budeme jednoznačně podporovat tento:

Azylový podvod!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | pátek 18.9.2015 13:44 | karma článku: 32,96 | přečteno: 900x